A legegyszerűbb megoldásoktól, egészen a teljes telepítésig.

Biztosan sokakban felmerült már az utóbbi években, hogy milyen módon lehetne futtatni Androidos alkalmazásokat PC-n. Sok esetben ez játékokra is vonatkozhat, a Call of Duty: Mobile kiemelt szerepet kapott ilyen téren az elmúlt időszakban. Tesztelésnél is jól jöhet ennek lehetősége, illetve a mai napig vannak olyan szolgáltatások, közösségi terek melyeket csak Android/iOS alkalmazásból érhetünk el. Az iPhone-ok operációs rendszerét emulálni nem könnyű dolog, bár Mac OS alatt ott az xCode, ám Windows-on ezzel nem sokra megyünk. A lenti bejegyzésben azt vesézzük ki a PCWorld segítségével, hogy milyen lehetőségeik vannak akkor, ha Androidos alkalmazásokat szeretnénk futtatni a számítógépen.

Phone Link használata

Ha olyan alkalmazásokat szeretnél futtatni, melyek már a telefonodon vannak, még emulátorra sincs szükséged. A Microsoft Phone Link alkalmazásánál nincs is jobb program erre a célra. A program több szinten is összeköti a telefonunkat a számítógéppel. Legjobban Samsung telefonokkal működik, de természetesen más gyártók készülékeivel is érdemes próbálkoznunk. Képet is tud továbbítani a két eszköz között, így felesleges emulálás nélkül használhatjuk a telefonunkon lévő applikációkat. Némi késésre azonban érdemes felkészülnünk.

Bluestacks

Ha klasszikus értelemben vett emulációról van szó, akkor a BlueStacks lehet a legjobb barátunk. Az elmúlt években a legjobb választásnak bizonyul a mezőnyből, jelenleg nincs is igazán párja. A program esetében már némi hardveres erő elkél, ám szerencsére gyengébb gépeken is elfut azért. Használhatjuk alkalmazások vagy épp játékok emulálására is, szinte mindennel megbirkózik.

Genymotion

Ha magát az Android operációs rendszert fedeznéd fel és nem az emulálás a cég, akkor a Genymotion lesz a barátod. A Genymotion VirtualBox segítségével futtat egy virtuális Androidot. Alapvetően fejlesztők számára készült, de egy fiók regisztrálása után az ingyenes verzióhoz is bárki hozzáférhet. Ez azonban jóval kevésbé felhasználóbarát, így érdemes inkább a fentebb említett Bluestacks felé kacsingatni, ha a gondtalan használat a cél.

Nem csak emulálnád?

Egyre veszélyesebb terepek felé kezdünk járni. Ha nem elégszel meg a Genymotion adta szabadsággal, akkor akár a számítógépedre is feltelepítheted a rendszert. Ekkor egy „teljes” értékű operációs rendszer feledt uralkodhatsz, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Ebben pedig az Android X86 projekt siet a segítségünkre. A telepítéshez nem is lesz másra szükségünk, mint a Windows-nál is bevált Rufus szoftverre, melynek használatával az alábbi bejegyzésünkben ismerkedhetsz. Rengeteg alkalmazás azonban nem fog futni, így a mindennapi használatra ez sem igazán javasolt. Kipróbálni persze nyugodtan ki lehet.

Hamarosan egy kattintás

A Windows 11 beépített Android támogatással rendelkezik. Hazánkban egyelőre nem elérhető az Amazon Appstore, ám amint élesedik, kifejezetten könnyű dolgunk lesz. Egyszerűen fel kell csak keresnünk az Amazon áruházát, majd a Get gomb segítségével pillanatok alatt letölthetjük, telepíthetjük és futtathatjuk is a játékokat, alkalmazásokat. Az Egyesült Államokban jelesre vizsgázott, remélhetőleg nekünk sem kell már sokat várnunk.

Úristen, very big:

Ez elég menő! – Elkészült a világ legnagyobb Nintendo 3DS konzolja

×