A 2021-ben bejelentett játék új előzetessel és egy behatárolható megjelenési dátummal támadt fel a hamvaiból.

Azt azért nem mondanám, hogy a horrorjátékok aranykorát éljük, az viszont egészen biztos, hogy a műfaj rajongói mostanság egészen el vannak kényeztetve a parábbnál parább alkotásokkal. Nemrég például megjelent két hasonló sci-fi horror: a The Callisto Protocol és a Dead Space remake, hamarosan pedig fejest ugorhatunk a Resident Evil 4 remake, az új Layers of Fear és az Alan Wake II borzalmaiba is.

Ehhez a díszes kompániához csatlakozik egy újabb ideggyilkos rettegtetés, amit a The Mediummal ismertté vált Bloober Team egykori fejlesztője, Artur Łączkowski és az indie Jukai Studióval közösen hoz tető alá az Unreal Engine 5 segítségével. Mármint majdhogynem szó szerint, hisz a Stray Souls történetének főhőse, a 18. évét éppen betöltő Daniel nagykorúságára nagyanyja örökségét, egy Aspen Falls-i  elhagyatott kúriát kapta ajándékul.

A Stray Souls azonban nem egy átlagos egyhelyszínes ijesztgetés lesz.

Daniellel Aspen Falls környékét is bejárhatjuk, már ha merjük, ugyanis a ködfátyolba burkolt erdőséget és várost tucatnyi szörnyszülött tartja rettegésben, akik alig várják, hogy becserkésszenek valakit. Szerencsére nem leszünk teljesen védtelenek, és bármennyire hasznos a futás, akár fel is vehetjük a harcot a rémségekkel – anagyjából úgy, mint a Silent Hillben és a Resident Evilben, melyek fő inspirációs forrásokként szolgáltak.

A roppant ígéretes játékot egyébként eredetileg 2021-ben jelentették be a Jukai Studio Twitter-oldalán, sőt, még egy demót is megélt a Steamen, ami azóta sajnos már elérhetetlen és egyre kevesebbet lehetett hallani róla. A minap azonban visszatért, méghozzá egy igen jó hírrel: a Stray Souls még idén megjelenhet, méghozzá PC mellett Xbox One és Series, illetve PS4 és PS5 konzolokra egyaránt.

Hogy pontosan mikor, azt nem tudni, de egy igazán para kedvcsinálót már kaptunk hozzá:

Ezt is olvasd el:

Ki a leghalálosabb slasher horror gyilkos? – Ennél az 5 rémségnél senki nem ölt többet

 

×