Az Epic Games végre zöld utat adott a fejlesztésnek.

Kétségtelen, hogy a Fortnite népszerűségének feltornázásban hatalmas szerepet vállalt a Chapter 1 második felében bemutatott Creative mód. A játékosok nem csak gyakorlásra használhatták, hanem az Epic által biztosított elemek segítségével saját minijátékokat, pályákat alkothattak. Frissítésről frissítésre fejlődik a Creative, ám az Epic Games a háttérben valami sokkal nagyobbra készül már.

2022-ben többször is felmerült a Creative 2.0 kifejezés, ám az Epic inkább Unreal Editor néven szeret hívni az érkező újdonságot. Az alkalmazás a klasszikis Unreal Editor és a Fortnite legjobb tulajdonságait ötvözi majd, nem véletlenül hasonlít a hivatalos fejlesztői eszközökre. A Fortnite fejlesztői valószínűleg 2022 nyarára tervezték a kiadását, ám a sorozatos csúszások miatt 2022 vége sokkal valószínűbb dátumnak tűnt. Aztán az Epic Games munkatársai megerősítették decemberben, hogy inkább 2023 tavaszára érdemes gondolnunk. Pontos dátumot ekkor még nem lehetett tudni, ám csütörtök délután robbant az újabb bomba.

Jövő héten érkezik az újdonság!

Ez bizony azt jelenti, hogy a következő frissítéssel együtt érkezik meg a friss fejlesztés. A megjelenés időpontja ennek köszönhetően március 22-ére esik. Már a hivatalos Epic Store weboldal is élesedett. 

Miért is lesz ez jó?

Már a Creative mód is rengeteg szabadságot a játékosoknak, a Creative 2.0 azonban teljesen új szintre emelné az eddigi próbálkozásokat. Nézzük is a lehetőségeket:

  • AI bevetése
  • Saját modellek, saját textúrák hozzáadása
  • Saját HUD létrehozása
  • Saját fegyverek és azon tulajdonságainak hozzáadása
  • Élő játékos- és csapatstatisztikák
  • Szabadon alakítható játékszabályok a “rendes” pályára is: saját lootpool, vihar és egyéb finomságok
  • A “Verse” nevet viselő programozási nyelv segítségével teljes “uralom” a játék felett

Jól látható, hogy míg a Creative a játékon belül próbálta tartani a módosítási lehetőségeket, addig a Creative 2.0 már teljesen szabad kezet adna a felhasználók kezébe.

Ezt a videojáték-gyártót már egy AI vezeti – azóta többet is ér a tőzsdén

 

×