Publikálták a Season 02 Reloaded változásait.

Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői a szerda esti frissítés előtt további változásokat is ismertettek. Nem titok, hogy a játékosok jelentős része a fegyvereket érintő nerfeket és buffokat várja a legjobban. Nem véletlenül, hiszen ez határozza meg a BR és a sima Multiplayer MW II módokat is az elkövetkezendő négy hétben.

A KV Broadside gyengítése borítékolható volt, ezt már a fejlesztők múlt hétvégén elhintették Twitteren. Szintén biztos fogadásokat lehetett kötni arra, hogy minden kategóriát érintenek majd a Call of Duty programozói. Nem sokkal 16:30 után érkezett is a fejlesztői blogbejegyzés, az összefoglalásban ezúttal is a mindig hasznos WarzoneLoadout segített, közérthetően, képes formába foglalva a gyengítéseket és erősítéseket.

Nézzük is, hogy milyen változásokra készülhetünk fel!

A gyengítések

Ismerős neveket találhatunk itt, ahogy azt sejteni lehetett. Nézzük is a legfontosabb változásokat:

  • A Raal MG-t több szinten is gyengítették a fejlesztők. Csökkentek az egyes test régiókat (fej, felsőtest stb.) érintő sebzések, de a range sem lesz már a régi. Mindezt pedig meg is fejelték azzal, hogy a fegyver visszarúgása is romlott.
  • Az RPK nerfvonat sem állhat le. Lassabban mászkálhatunk a fegyverrel, illetve a lövedékek kezdősebesége is gyengítésen esett át.
  • A Sakin MG38 sem úszta meg, a damage range értékeken esett csorba.
  • A Crossbow kihívásoknál ezúttal duplán oda kell figyelnünk, hiszen a dupla ölést kihívásához szükséges időkeret változott. Ez inkább semleges változtatás, hiszen nem magát a fegyvert érinti.
  • A Lachmann Sub dupla kezelést kapott, ám inkább gyengítésnek hívhatjuk. A mozgási és ADS sebessége negatív irányba változott, ám a visszarúgása egy fokkal kellemesebb lehet majd.
  • A KV Broadside megkapta a több szintű gyengítést. Kevesebbet sebez, illetve 12 Gauge és Dragon’s Breath lövedékek esetében is csökken a damage range, közelharcok esetében is.
  • A Flinch mechanika is változott, kicsit lassabban tér vissza a „célkereszt” a középpontba, mely érinti az AR, SMG, LMG és Shotgun fegyvereket is.

Az erősítések

Több ismerős nevet is észrevehetünk a buffok listáján. Ahogy azt látni lehetett előre, a Vel 46 tovább erősödött, igazán jó választás lehet majd. Rajta kívül érdemes megemlíteni az MX 9-et, a BAS-P-t, az STB 556-ot és a Bryson 800/890-et. Általában sebzéssel kapcsolatos változások élesedtek, pár apróbb erősítéssel karöltve. Több kiegészítőt is megtalálhatunk a képen, kevesebb büntetéssel járhat a Stockok és Underbarrel kiegészítők felszerelése. A 12 Gauge lőszerek esetében pedig meghatároztak egy minimális sebzési értékeket a fejlesztők, melyeket felpáncélzott ellenfelekre lőhetünk.

Ezúttal is a papírformát szállították a Call of Duty munkatársai, a nerfek listája szinte erősen borítékolható volt. Konkrét számok nélkül azonban nem lehet tudni, hogy mekkora hatással lesznek ezek a meta állapotára. Az első hetek statisztikái már átfogó képet adhat ezekről, érdemes lesz figyelgetni a tartalomgyártók számításait, illetve az elkerülhetetlen WZRanked toplistákat. A nagy nyertes talán az ISO Hemlock lehet, mely tovább uralkodhat a listák élén. Már csak pár perc és élesednek is a változások, magyar idő szerint valamikor 17:00 és 18:00 között. 

5 napig ingyen pörgetheted a Modern Warfare 2 multiját – Siess!

 

×