Sokan vitatkoztak rajta, hogy igazi-e, úgyhogy a készítők forgatási fotókon mutogatják: „ott az állat”, Bella Ramsey meg spiritualitásról beszél.

Tényleg volt igazi zsiráf a The Last of Us valószínűleg leggyönyörűbb jelenetében, amit jórészt persze digitálisan állítottak elő, hiszen a romok között fennmaradt, az összedőlt épületek miatt a fertőzöttek számára hozzáférhetetlen paradicsom túl hatalmas lett volna épített díszletnek. De mi újság a zsiráfokkal, amik ott élnek?

Mert a forgatáson egy biztosan volt: Nabonak hívják.

Forrás: HBO

A jelenet valódi elemeit a finálé után közzétett bónuszepizód leplezte le – vette észre a GameStar. A forgatásról készült werkfilm szerint egy kék háttér előtt mozgó élő állattal rögzítették azokat a pillanatokat, amikor Joel és Ellie egy zsiráfok lakta oázisra bukkan és az egyikkel közvetlen közelségbe is kerül, az elpusztult Salt Lake City kellős közepén. A rajongók kétségbe vonták, hogy valódi állatot látnak, ezért sokan élhették meg pofonként, amikor a készítők elkezdték posztolni a forgatási fotókat.

 

Egyébként valahol azoknak is igazuk van, akik CGI zsiráfot kiáltottak, mivel az effektes csapat alaposan megtrükközte a jelenetet. Nabo bizonyos pillanatokban tényleg ott van a háttérben, máskor meg csak a digitálisan életre keltett mása látható, és a viselkedésén is módosítottak a VFX-esek, hogy a zsiráf pontosan azt csinálja a végleges jelenetben, amit a rendező szeretett volna (pl. a nyelvével elvegyen pár levelet Ellie kezéből).

Forrás: HBO

Bella Ramsey amúgy spirituális kalandnak nevezte azt, hogy ilyen közel lehetett egy ennyire masszív és hatalmas állathoz – írja a Gaming Bible. Matt Palmer helyszínspecialista pedig egyenesen imádta, hogy élő állattal is dolgozhattak, mert bár

az egészet lehetett volna CGI-vel készíteni, mégsem lett volna az igazi.

Nabo egyébként egy állatkert lakója, és nem zavarták meg a nyugalmát azzal, hogy elszállítsák a forgatásra. Épp ellenkezőleg: a filmesek mentek hozzá, és berendezték a futtatóját olyan kék felületekkel, amelyekre később digitálisan ráilleszthetik az apokaliptikus Salt Lake City-t.

Amúgy egész sokat megtudtunk a folytatásról is:

Eddig csak sejtettük – Végre kiderült hány évadban dolgozza fel az HBO a The Last of Us II-t

 

×