A Sony több mint 2600 kilogramm rejtélyes dev kitet küldött a tengerentúlra, az amerikai leányvállalatának. Lehet, hogy készül a PS5 Pro?

Igen, tudjuk, hogy sokan unják már az olyan pletykákat, melyek arról szólnak, hogy hamarosan érkezik a PS5 frissített változata, ami a PS5 Pro nevet viseli majd. A dolog talán azért is lehet bosszantó, mert a nagy készlethiány és a COVID nehéz időszakai után sokan csak most jutnak hozzá a konzolhoz. Így aztán arról hallani, hogy hamarosan jöhet az erősebb gép, nem éppen kellemes hír.

Ettől függetlenül egyre több olyan pletyka lát napvilágot, ami arra utal, hogy a Sony friss modelleket állít hamarosan csatasorba. Nemrég az Insider Gaming számolt be arról, hogy forrásai szerint a Sony most készíti elő a PS5 Pro modell gyártását, ami elvileg már 2024-ben megjelenhet. Azt azonban nem tudják, hogy ez milyen hardverfrissítéssel járhat. Persze lehet mondani, hogy ez kamu, ugyanakkor friss szállítási információk szintén erre utalnak.

Tényleg zajlik a PS5 Pro előkészítése?

A Tweak Town most arról számolt be, hogy a Sony Interactive Entertainment teherszállítási nyilvántartása szerint a SIE Inc. Japánból jelentős szállítmányt küldött a San Mateo, Kalifornia állambeli SIE America leányvállalatának. A szállítmány 240 kartondobozból áll, aminek tartalma 2609 kg „Development Kits for Interactive Entertainment Software, vagyis fejlesztőkészlet szórakoztató szoftverek gyártásához. Ez tulajdonképpen a harmadik és egyben a legkisebb devkit-szállítmány, amit a Sony a közelmúltban küldött.

Természetesen most sokan ez alapján azt feltételezik, hogy a közelmúltban érkezett óriási szállítmányok egy friss gyártást készítenek elő, a devkitek pedig valószínűleg már a PS5 Pro-hoz kellenek. Ez persze nem feltétlenül igaz, hiszen a Sony valószínűleg pont hogy szeretné végre mindenki számára elérhetővé tenni a PS5-öt, amire korábban korlátozott lehetősége volt.

Így a Sony rendszeresen szállít devkiteket a tengerentúlra Japánból, hogy mindenhol biztosítsa a konzolok és a játékok elérhetőségét. A Sony jelentős beruházásokat eszközölt a PlayStation 5 gyártása érdekében az elmúlt években, miután nagyon necces helyzet alakult ki, amikor a PS5 megjelent. A konzolt nem lehetett kapni, a félvezető-hiány miatt lassú volt a gyártás, ráadásul a haszonlesők mindent felvásároltak, így a konzol ára hatalmasra ugrott. Közben persze PS5 modellből is több széria jelent meg, ám ezek közül egyik sem a PS5 Pro.

A jelentések szerint a Sony 2023-ban egy harmadik PlayStation 5 konzolszériát is kiad, ami elvileg minden változatban nélkülözi a lemezmeghajtót. Azt majd külön kiegészítőként lehet megvenni, szóval minden PS5 meghajtó nélküli lesz a jövőben.

Hideaki Nishino, a Sony Interactive Entertainment alelnöke tavaly decemberben a Famitsunak adott interjújában azt mondta:

„Úgy gondoljuk, hogy a 2022-es pénzügyi év végére az összesített eladások meghaladják a 37 millió darabot, így ez egy nagyon fontos időszak lesz a platform számára. Konkrétumokról egyelőre nem tudok beszélni, de várakozással tekintetek a jövő évre (2023)”.

Összességében tehát bár sokan úgy gondolják, hogy a pletykák igazak, és hogy az óriási szállítmányok a PS5 Pro gyártására utalnak, mi őszintén nem vagyunk ebben olyan biztosak. Várjuk ki a végét!

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

Ő Nabo, a The Last of Us legszebb jelenetének NEM CGI zsiráfja – de akkor mi nem stimmelt?

 

×