A cég agresszív terjeszkedést folytat.

Az Intel a tavalyi év folyamán dobta piacra a dedikált, asztali videókártyáit. Az Intel ARC Alchemist névre keresztelt széria sosem akart a flagship Nvidia vagy épp AMD kártyák nyomába érni. A cég is úgy nyilatkozott, hogy első körben egy stabil alapot kell megteremteniük, melyre aztán később lehet építkezni.

Hardver szinten nem is voltak nagy problémák a videókártyákkal, ám a szoftveres támogatás hagyott némi kívánnivalót maga után. Főleg régebbi, DirectX 9 címek esetén voltak elmaradások, illetve fogyasztás terén. Az Intel az elmúlt hónapok során azonban brutális ütemben fejlesztette a drivereket, CS:GO-ban például duplázni is sikerült az FPS számot. Ray Tracing szinten is sokkal közelebb állnak a piacvezető Nvidia-hoz, mint az AMD-hez.

Újból csökkentették az árakat!

Már az elmúlt 2-3 hónapban is kimondottan ajánlott vételnek számíthattak az alsó(bb) kategóriában, ám a cég tovább finomította az árcédulákat. A Videocardz csapata szúrta ki, hogy mind Kínában, mind pedig az Egyesült Államokban akár 20-30 dollárral is barátságosabb árakkal találkozhatnak a vásárlók.

Nagy eséllyel az európai piac is hasonlóképp alakulhat majd, remélhetőleg hazánk sem marad ki a buliból. Az AV1 decode/encode képességek miatt az A380-at is egyre többen bevetik a streamerek, tartalomgyártók közül. Jelenleg ez a kártya a legolcsóbb opció erre, mérföldekkel jobb ár-érték aránnyal, mint amit a másik két szereplő felvonultat. Az A750 és A770 ára is csökkent kissé, melyek igazán komoly vetélytársak lehetnek az RTX 3060 – RX 6600 tengelyen.

Egymásnak is eresztették őket:

RX 6600 XT vs. ARC A770 vs. RTX 3060 – Melyik “belépő” videókártyát válasszuk?

 

×