A gaming világban szerencsére vannak olyan szezonális játékok, amelyek feloldják az előző évszak hangulatát – ilyenek ezek a vidám tavaszi címek is.

Új élet, szép idő, hosszabb nappalok = még több játékidő. Most, hogy a tél lazított egy kicsit a hideg ölelésén, és megjelentek a tavasz színei, hangjai, ideje ledobni az előző évszak jeges láncait. Ebben segít néhány vidám tavaszi játék, amit most érdemes leporolni, vagy először kipróbálni, mert bizonyíthatóan jó hatással vannak a hangulatodra!

Kell egy zökkenőmentes átmenet a rövid, hideg és sötét napoktól a hosszabb, melegebb és világosabb napok felé.

Elég volt a télből, búcsúztasd gyorsan és vidáman – a 10 legjobb tavaszi stílusú videojáték bármelyikével!

10. Animal Crossing: New Horizons

Az Animal Crossing a laza játékmenetéről és a játékosok által vezérelt célrendszeréről ismert, így nagyon pihentető játék, ami tökéletes parkban ücsörgéshez, vagy ablak előtti láblógatáshoz.

Ez a játék számos olyan funkcióval bír, ami a tavaszi külsőségekhez igazodik, főleg azért, mert az Animal Crossing: New Horizons eleve valós idejű évszakrendszerrel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy ha a világban éppen tavasz van, akkor a játékban is tavasz van, így sokkal könnyebb hangulatba kerülni.

9. Flower

A Flower egy klasszikus cím, ami elsősorban a Journey és a Flow rajongóinak lehet ismerős. Ha nem tartozol közéjük, akkor tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy kipróbálod őket, mert garantáltan jobb kedve derítenek.

A Flowerben a szelet irányítod, és virágszirmokat fújsz a világ kietlen részei felé. Ahogy a virágszirmaid megérintik a különböző sivatagokat, a földek új életre kelnek. Ez egy gyönyörű és pihentető játék, amely megmutatja, hogy a természet idővel hogyan gyógyítja önmagát, és ez milyen szépségekkel teli folyamat.

8. Spring Falls

Ez egy olyan játék, amelyben az eróziót kell felhasználnod rá, hogy a vizet a tábla egyik végéből a másik részébe vezesd. Az egyes szintek célja, hogy a vizet a játéktábla virágához vezesd, hogy az a víz hatására kikeljen, illetve a körülötte lévő lapokon élénken zöldellő fű növekedjen.

A Spring Falls tulajdonképpen egy tavaszi csavarral feldobott kirakós játék, szóval koncentrálnod kell, ha meg akarod oldani a feladatokat. Egyébként 60 különböző pálya van, szóval simán lesz alkalmad belejönni.

7. Mini Island: Spring

A játék leírása szerint ez egy „alkalmi nehézségű boss rush minigame”: egy 2D-s sidescroller, ami teljes egészében a tavaszt idézi. A játék boss-repertoárjában egy kolibri, egy róka és egy sor japán szellemállat is megtalálható.

Viszonylag rövid játék: kb. egy óra alatt ki lehet pipálni, de nem azért, mert fejlesztők lusták voltak, hanem azért, mert ebben a franchise-ben ennyi, egy hosszú, elnyújtott jelenet a játék, amihez létezik még legalább 17 másik, szóval lehet benne szép változatosan haladni.

6. Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

A Legend of Zelda-sorozatban is akadnak tavaszi témájú területek. A Kokiri erdő, a Hyrule-mező és a Hylia-tó csak néhány ilyen a sok közül. Ennek ellenére a sorozat egyetlen címe sem hoz olyan kitartó tavaszi hangulatot, mint a Breath Of The Wild.

A játék eseményei alatt úgy tűnik, hogy minden virágba borul. Minden fán almát találsz, a virágok megértek a leszedésre. Végtelen zöld füves mezők húzódnak mindenfelé, ameddig a szem ellát. Éjjel még a szentjánosbogarak is felbukkannak, hogy teljes legyen a kép.

5. Pikmin Bloom

Erről nem csak a tavasz, hanem amiatt is illik tudni, hogy a Pokemon Go gyártójának keze munkája, és a játékmenet is hasonlít a bombasztikus világsikerig jutó Gohoz.

A Pikmin Bloom nyomon követi a lépéseidet, és a Pikminjeid minden lépéssel magokat ültetnek el, amelyekből aztán növények sarjadnak. A Pikminek fejéről leszedett virágokat el is ültetheted séta közben, hogy szebbé varázsold az általad látogatott területeket és fizikai bizonyítékot hagyj magad után a fejlődésedről. A Pikmin Bloom remek eszköze arra, hogy meghozza a kedved egy tavaszi kiránduláshoz és lerázd magadról a téli szomorúságot.

4. Reach For The Sun

Nem mondjuk, hogy amatőr botanikusnak kell lenni hozzá, de az kétségtelen, hogy nagyon kell kedvelned a növényeket, ezen belül pedig a virágokat. Ebben a játékban egy napraforgót irányítasz: megpróbálod úgy menedzselni az életét, hogy minél több magot termelnjen, mielőtt a szezon véget ér.

A játék nem csak szórakoztató, de hatékony oktatási eszköz is, hiszen remek erőforrás-gazdálkodó játék, amiben el kell döntened, hová küldd a rendelkezésedre álló vizet és tápanyagot, ahol biztosan új gyökérzetet hoz, magokat termel és a nap felé fordul. A játék elérhető a Steamen, és remekül használható akár arra is, hogy egy gyereknek magyarázd el vele a folyamatokat, amelyek az életet mozgatják ezen a bolygón.

3. Forager

Ez egy 2D-s túlélőjáték, amely egy élénk színekben gazdag, de rendkívül ellenséges világban játszódik – mégis: rengeteg lehetőség akad a fejlődésre. Házak, fegyverek, sőt egész kontinensek létrehozása csak néhány azok közül a műveletek közül, amiket a játék végéig elvégezhetsz.

A Forager egy brutális, de kielégítő túlélőjáték, amely nehézségében és mélységében a Terrariaval egyenrangú. Ez a játék szórakoztató tavaszi hangulatot áraszt, azzal a keménységgel, amit a túlélő műfajban már mindannyian megszerettünk.

2. Grounded

Ha már a túlélőjátékoknál tartunk, kipróbáltad már a Grounded-et? Ha a műfaj rajongója vagy, ezt mindenképpen játszanod kell, hiszen egy olyan személy bőrébe bújhatsz, akit hangyaméretűre zsugorítottak, és egy hátsó udvarban kell túlélnie.

A horrorhoz ez a játék áll a legközelebb a listán, de közben váratlan fordulat is, hogy mit keres itt, ugye? Képzeld el, hogy megpróbálsz találni egy szép üreget, ahol eltöltheted az éjszakát, de rögtön belefutsz egy kisbusz méretű pókba. Ez csak egy a borzalmak küzül, amelyekkel az udvar felfedezése közben szembesülni fogsz.

1. Okami

Az Okami gyakorlatilag abban a pillanatban bebetonozta a helyét a klasszikusok, között, hogy 2006-ban megjelent – akkor még PlayStation 2-re. Az Okami Amaterasu, a nap istennőjének történetét követi, aki megpróbálja visszahozni a legnagyobb csillagot az égboltra, miután a sötétség felemésztette a világot.

Ez a játék az egyik legdinamikusabb mechanikai rendszerrel rendelkezik, amit valaha kitaláltak, ráadásul egyedi és gyönyörű művészeti stílussal készült, és tele van cseresznyevirágokkal, meg gyönyörű tájakkal, ami talán még a tavaszi romantikához is kedvet csinál.

Ha mégis tovább kapaszkodnál a télbe, arra is van 10 remek tippünk:

Zavar, hogy nincs hó? – Itt van 10 játék, amivel igazi téli hangulatba kerülhetsz

 

×