Az első pár rész után egy ideig nem osztotta meg az HBO a The Last of Us nézettségi adatait, úgyhogy azt hittük, baj van. De nem, épp ellenkezőleg.

Véget ért a The Last of Us tévésorozat első évadja, ami bár megosztja a nézőket, folyamatosan magas értékeléseket kap és a finálé után végre kiderült, hogy a jó kritikai átlagokat sikerült-e magas nézőszámokra váltani.

Nos, igen.

A The Last of Us hatalmas menetelést hajtott végre, hiszen egészen bravúrosan, részről részre növelni tudta a közönségét. Az első és az utolsó epizód nézettsége között észveszejtő 75 százalékos különbség van (az utóbbi javára), és bár epizódonkénti átlagban erősebb, mint a House of the Dragon, amivel előszeretettel állítják párba, a Trónok harca spinoffja még mindig tartja a legnézettebb premier és finálé rekordját (10,2 és 9,3 millió nézővel).

Forrás: HBO

De a további érdekességek előtt íme, így alakult az egyes epizódok nézettsége a premier estéjén:

  • 1. rész – 4.7 millió (Január 15.)
  • 2. rész – 5.7 millió (Január 22.)
  • 3. rész – 6.4 millió (Január 29.)
  • 4. rész – 7.5 millió (Február 5.)
  • 5. rész – 11.6 millió (Február 10-12.)
  • 6. rész – 7.8 millió (Február 19.)
  • 7. rész – 7.7 millió (Február 26.)
  • 8. rész – 8.1 millió (Március 5.)
  • 9. rész – 8.2 millió (Március 12.)

Az ötödik epizód ugye azért mutat kiugró számokat, mert korábban tűzték műsorra, hogy ne essen egybe Amerika legnézettebb sporteseményével, a Super Bowllal, így akkorról egész hétvégére vonatkozó számokat tettek közzé. Minden más esetben viszont egyetlen estére vonatkozó észak-amerikai adatokat látsz, amelyeket a tévéadás Nielsen által mért nézettsége és a párhuzamosan zajló streaming premier számaiból kombináltak össze. A Variety pontos számok közlése nélkül megjegyzi azt is, hogy a The Last of Us Észak-Amerikában nem, viszont

Európában és Dél-Amerikában az HBO Max történetének legnézettebb sorozatává vált.

Az Egyesült Államokban és Kanadában mért adatok azt mutatják, hogy a The Last of Us epizódjainak átlagos nézőszáma a mai napig 30,4 millió fő, míg a House of the Dragon ugyanennyi idő alatt 29 milliót tud felmutatni.

Amúgy van mit nézni a záró epizód után is:

Bónuszepizódra is számíthatunk a The Last of Us utolsó része után – erről fog szólni

 

×