Ők a kaszabolós slasher horror öt legtöbb áldozatot számláló rémségei, akikkel nem lenne jó összefutni egy magányos éjszakán.

Megjött a Sikoly legújabb, immáron hatodik felvonása, és bár a kritikánkból kiderül, hogy bár Szellempofa gépágyúként osztja a döféseket, úgy pedig patakban folyik a vér, de még így sem érhet fel a slasher horror műfajának legnagyobb ikonjaihoz.

Mondjuk a megújult sorozatával egészen jó úton halad, de még így nagyon sok konyhakést kell ragadjon, hogy a leghatékonyabb horrorgyilkosok nyomába érhessen. Az ötödik legeffektívebb rém például 63 áldozatot számlál a filmvásznon, míg az első olyan mennyiségben ontotta az ártatlanok vérét, hogy megszámlálni is nehéz.

Mi azért most megpróbáljuk, jöjjenek tehát a kaszabolós-darabolós slasherek legkegyetlenebb és leghatékonyabb gyilkosai:

5. Freddy Krueger – 63 áldozat

Freddy a slasher műfaj egyik koronázott királya, aki már vagy negyven éve tarja rettegésben az álmos tinédzsereket. Pályafutását egészen 2010-ig tarthatjuk számon, ezalatt pedig összesen 9 filmben gyilkolhatta halomra a szerencsétlen gyerekeket.

Az egyik legikonikusabb filmes jelenet is hozzá köthető, amikor a fiatal Johnny Deppet kapta el szunyókálásában, majd darálta be a saját ágyába. Az álomgyilkos Freddy a közel 40 éve alatt összesen 63 áldozatot számlált, a legkevesebb gyilkosságot azonban a Freddy vs. Jason című rettenetben követte el, amely során mindössze két tinit tudott elkapni. Innen is a nagy rivalizálás, a hokimaszkos ugyanis beelőzte őt, mindenkit elkapott, mielőtt Freddy karmai lesújthattak volna.

4. Victor Crowley – 64 áldozat

A legnagyobb slasher rajongókon kívül alig ismerik páran a Hatchet, magyarul A Balta című őrjöngést, aminek főszereplője szörnyen groteszk, kifejezetten gusztustalan kinézetű Victor Crowley. A szerencsétlen fickót egy mocsárban gyilkoltak meg, azóta pedig mindenkit szétcincál, aki arrafelé merészkedik.

Az első filmje még 2006-os, ami egy ultrameta slasher lett, tele mindenféle utalással és horrorpoénnal, amit a célközönség is imádott. Így nyilván kapott is három folytatást, melyek során összesen 64 áldozat skalpját tudta begyűjteni. Ezek a gyilkosságok pedig egészen változatosak voltak: történt, hogy valakinek egy motorcsónak motorjával zúzta szét a fejét, de volt olyan is, amikor ugyanezt a hatást egy defibrillátorral érte el.

3. Jason Voorhees – 163 áldozat

Jason minden idők egyik legeffektívebb slasher mészárosa, aki összesen 12 filmen keresztül terrorizálta a szerencsétleneket. Sokáig egyébként ő volt a második legtöbb áldozatot szedő gyilkosa a műfajnak, aminek csak a stúdiók közötti jogi hercehurca szabott gátat. Így esett, hogy 2009 óta nem készülhetett új Péntek 13 film, ami egyet jelent a harmadik hellyel. Mondjuk Jason így is elég komoly számokat produkál, összesen 163 ember esett az ikonikus bozótvágójának áldozatául.

2. Michael Myers – legalább 165 áldozat

Michael Myers második helyezése azért lehet érdekes, mert az első filmjeiben még egy sokkal szolidabb rémpofának volt nevezhető. Persze így is folyt a vér bőven, Halloween-filmenként átlagosan simán elkaszált vagy 10-12 embert is, de még így is inkább a slasher középmezőnybe volt sorolható.

Aztán 2007-ben jött Rob Zombie és minden megváltozott. Myers hirtelen 20-25 áldozatot is produkált filmenként, ami alaposan megdobta a számait, a csúcs viszont az újabb, 2018-ban indult Halloween-trilógiában történt, amikor egyetlen jelenetben volt, hogy egy tucat emberrel is végzett. Ha ez a trilógia nem lenne, akkor Myers Zombie-nak köszönhetően a harmadik helyen állna, így viszont két öléssel könnyedén beelőzte Jasont, akivel ellentétben még lehetnek további filmjei.

1. Pinhead – az biztos, hogy minimum 200 áldozat

A Hellraiser-sorozat ikonikus rémsége, Pinhead teljesen egyértelműen a horror műfajának legbrutálisabb, legbestiálisabb és leghatékonyabb gyilkosa, akinek az összes áldozatát konkrétan össze sem lehet rendesen számolni.

Ennek mondjuk nem az első két film az oka, amiben alig-alig gyilkol a szögezett fejű bőrnacis, a harmadik részben viszont alaposan rákapcsol. Sőt, Pinhead pont a Hellraiser III miatt lehet az örökös első, az egyik, horrorkörökben máig emlegetett jelenetben ugyanis elegánsan besétál egy éjszakai klubba, ahol minden bulizót kinyír.

Nagyon sokan próbálták kiszámolni, hogy itt pontosan hány ember veszítette életét, de még a rajongók körében sincs konszenzus. Az biztos, hogy az áldozatok száma meghaladja a 150-et, de ha belegondolunk, hogy egy New York-i helyről van szó, valószínűbb, hogy ennél jóval több embert koncolt fel EGYSZERRE Pinhead.

A MovieWeb szerint Pinhead 246 gyilkosságot követett el, míg a We Got This Covered szerint 321-et – az eltérés az ominózus jelenet miatt ekkora. De igazából mindegy is, mert a szögesfejű iszonyat így is minden idők legnagyobb mészárosa, toronymagasan beelőzve mindenkit a listán innen és túl.

via – Digital Trends

Ha bírod a horrort, akkor ezt is érdemes elolvasnod:

A valódi rettegés – 4 brutális horrorfilm, amik tényleg megtörténtek

 

×