Újabb trash gyöngyszem érkezik egyenesen Japánból.

Én egyáltalán nem bánom, sőt, egyenesen imádom, hogy hirtelen reneszánszát éli a trash műfaj. Ezt nagyban köszönhetjük a bekokainozott macinak, akit aztán drámai gyorsasággal követ a methfüggő aligátor kalandjai – mint egy átlagos délután a Cartoon Networkön.

Ezt a hullámot meglovagolandó, de inkább a Sharknado és a Birdemic kitaposott ösvényén haladó újabb film készül a ZS-kategória rajongóinak, méghozzá egyenesen Japánból, ahol amúgy is nagy múltja van a pusztító szörnyfilmeknek. Ezúttal viszont nem egy kaiju fenyegeti a békés városlakókat, hanem egy Megalodon méreteivel vetekedő óriáscápa, akivel szemben egyetlen harcos, egy nemeslelkű ninja veheti fel a harcot.

De nem csak a megagigacápa, hanem a szetting is érdekes lesz, ugyanis a film az Edo-korban játszódik, és a rendező, Koichi Sakamoto szerint igen sokat kölcsönöztek a korabeli hiedelmekből is. A legfőbb gonosz például nem is a cápa, hanem egy gonosz szektavezér, Koushirou lesz, aki ninjutsut használva irányítja a nem evilági tengeri bestiát.

A Ninja vs. Shark bemutatója április 14-re van kitűzve a japán mozikba, sajnálatos módon hazánkban viszont valószínűleg senki nem fogja vetíteni, de még streaminges premierről sem hallani. Persze reméljük a legjobbakat, kényelmesebb is lenne mondjuk a Netflixen elindítani, mint trükközve hozzájutni.

Ja, és nyilván egy előzetes is van már hozzá, de érdemes előtte lelkileg is felkészülni:

Ezt is olvasd el:

Sikoly VI KRITIKA – Így lett a Sikolyból egy véresen középszer Halálos Iramban

 

×