Hasznos fejlesztést kapunk.

Alig 48 ór választ el minket attól, hogy kiélvezhessük a Warzone 2 és Modern Warfare II újdonságait. A Season 2 Reloaded nevet viselő frissítés március 15-én, este 18:00 órakor érkezik meg a szerverekre. A Call of Duty fejlesztői néhány információt meg is osztottak már a frissítéssel kapcsolatban.

Tudjuk, hogy nem maradunk fegyver nerfek és buffok nélkül, ahogy az sem titok már, hogy a játék hangján is finomítanak a programozók. A Warzone 2-ből kikerült a Bomb Drone Killstreak, de bizonyára nem ez lesz az egyetlen ilyen sorsra jutott játékelem. Teljesen új dolgokat is várhatunk. Érkezik egy új DMR fegyver mindkét játékba, illetve sokkal barátságosabb lesz a felújított Party rendszer. Ezúttal ezt vesézzük ki egy kicsit jobban, hogy mindenki felkészülten ugorhasson be a Warzone 2 / Modern Warfare II meccsekbe szerda kora estétől.

Mi is ez a Party Queuing?

Az Activision munkatársai múlt hét csütörtökön egy blogbejegyzéssel jelentkeztek. Ez inkább csak egy kis ízelítő a szerda délután érkező pontos patch notes-ok előtt, ám szerencsére a fenti funkciót egy kicsit jobban kifejtették. Mindenképp pozitív változásnak könyvelhetjük el, aktív társaságok esetén kifejezetten hasznos fejlesztés lehet majd mindkét játékban.

A Party Queuing több szinten is segíti az összeszokott csapatokat. Többek között arra is lehetőséget ad majd, hogy automatikusan csatlakozhassunk ismerőseink lobby-jához, ha ők végeztek az adott mérkőzéssel. Többé nem kell tűkön ülve várnunk vagy kérdezősködnünk, a játék mindent intéz majd helyettünk is. Sőt, amíg nem végeznek a többiek a meccsel, addig is teljesértékű lobby-tagnak érezhetjük magunkat. Text és voice chaten is kommunikálhatunk, mely leginkább a cross-platform lobby-knál jöhet majd jól igazán.

A játék arra is figyel, hogy véletlenül ne indíthasson a társaság új meccset a korábbi felállásban. Azaz ha épp egy Trio meccsben vannak a társaink, akkor a Play Again gomb nem lesz aktív, míg az új (immáron négy fős) méretre nem állítják azt. Többszörösen is bebiztosította tehát ezt a funkciót az Activision, életszerű helyzetekre gondolva.

Bonyolult lesz használni?

Mit sem ér egy ilyen funkció, ha közben jelentősen javulna a felhasználói élmény miatta. Semmilyen extra erőfeszítésre nem lesz szükségünk az új fejlesztés használatához. Ahogy a „régi” rendszert, úgy az újat is a játék beépített, Social menüje alatt kezelhetjük majd. Egy kattintással csatlakozhatunk vagy behívhatunk társakat a már kész lobby-ba, a többiről pedig a programozók már gondoskodtak.

Biztosak lehetünk abban, hogy az első napokban nem fog teljesen gördülékenyen működni minden. Több millió felhasználót nem lehet semmilyen belsős tesztkörnyezetben szimulálni, így nem várt hibajelenségek biztosan felbukkannak majd. Bizonyára a fejlesztők aktívan figyelni fogják ezeket és hamar érkezhetnek is az első hotfixek.

A Season 2 Reloaded frissítés tehát március 15-én, 18:00 óra környékén élesedik majd. A pontos hibajavítások és újdonságok listája tovább bővülhet majd az ezt megelőző órákban, melyekről természetesen azonnal be is fogunk számolni.

Örömhír a Call of Duty rajongóknak – Így javul a Warzone 2 és MW II hangja

 

×