Az egyik inaktív mapra esett a fejlesztők választása.

Pearl megjelenésekor Split kikerült a Valorant Competitive és Unrated mappooljából. A fejlesztők állítása szerint rengeteg szempontból (kiadás dátuma, játékosok viselkedése, jövőbeni frissítések stb.) elemezték a lehetőségeket. A kérdés az volt, hogy mely helyszín helyére illeszthetnék be legjobban Pearlt. Az algoritmus akkor Splitet dobta ki, így pár hónapos kényszerpihenőre küldték a közkedvelt mapot.

2023 elején a Riot Games bejelentette, hogy az új pálya (Lotus) mellett Split is visszatér a körforgásba. Két pálya azonban ismételten kikerült. Ez nem volt más, mint a játék eleje óta aktív Bind és az időközben megérkezett Breeze. A 2022 végén kiesett pár hónapban apróbb finomításokkal látták el Splitet a Riot Games designerei, melyeket már 2 hónapja élvezhetnek a játékosok.

Úgy tűnik, hogy az egyik inaktív pálya hasonló kezelésben részesülhet!

ValorLeaks a jelenlegi és PBE tesztszerverre kerülő fájlokat vizsgálgatta. Ekkor több fájlt is talált arra vonatkozóan, hogy a Valorant fejlesztői Bind átdolgozásán dolgozhatnak. A Riot Games hivatalosan nem ismerte el a dolgot, ám a fájlok nem igazán szoktak hazudni. Nagy eséllyel a két hónapon belül érkező Episode 6 Act III-ra kaphatja meg a ráncfelvarrást a játék egyik legrégebbi pályája. Több kritikát is kapott az elmúlt évek során, remélhetőleg a fejlesztők odafigyeltek ezekre és egy sokkal balanszoltabb helyszínen harcolhatnak a csapatok.

Véget ért a Valorant East: Surge – Így teljesített a magyar csapat

 

×