Újra a legfelső kategóriát ostromolná a cég.

Ha az ember meghallja a Nokia szót, akkor még mindig kedves emlékeket maga mögött hagyó „aranykor” jut eszébe sokaknak. Sajnos 2023-ra bizony sokat elveszített ebből a dicsfényből a márka. 2017-ben a mobilos divíziót felvásárolta a HMD Global, ám nem igazán sikerült felvirágoztatni újra a márkanevet. Ebben az is komoly szerepet játszhat, hogy azóta leginkább az alsó- és középkategóriát lőtte be a gyártó.

Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan ez megváltozhat. Az iparági pletykák arról árulkodnak, hogy heteken belül egy igazi flagship modellt mutatna be a HMD Global. Igazi vízválasztó lépés lehet ez a cég számára, hiszen amekkorát nyerni lehet egy ilyen készülékkel, legalább annyit lehet bukni is.

Nézzük is, hogy mit tartogathat az újdonság!

A fenti képen egy koncepciót, rendert láthatunk az újdonságról. A telefon állítólag Nokia Magic Max néven érkezhet meg a boltok polcaira, kifejezetten kellemes hardverekkel. A készülék lelke a legfelső kategóriában megszokott Snapdragon 8 Gen 2 lehet, mely mellé 8-12 GB körüli memóriát várhatunk.

A Magic Max képernyője 6.7 inch átmérővel rendelkezik majd, ahogy a 120 Hz-es képfrissítésről sem kell lemondania a potenciális vásárlóknak. 144 megapixeles kameraszenzor és 180 wattos töltési lehetőség is felmerült a kiszivárgott adatokban, így tényleg minden téren kielégítené a jelenkor legfelsőbb igényeit a Nokia. Remélhetőleg 1-2 héten belül már teljes pompájában is megpillanthatjuk a készüléket.

A borítókép illusztráció.

Forrás: HVG

Az autóig sem jutott el a férfi, aki 300 iPhone-t vett egy Apple boltban

×