Megjelenési dátumot kapott a világ egyik legfélelmetesebb horrorjátékának folytatása.

Körmöltem már néhány horrorjátékos toplistát és ajánlót, így jól tudom, hogy ha merészelem lehagyni róluk az Outlast bármelyik etapját, a hiányosságra jellemzően irtó sokan hívják fel a figyelmet. Nyilván listája és írója válogatja, de az Outlast-sorozat valóban a világ egyik legfélelmetesebb horrorja, ami páratlan módon adja vissza nem csak az őrületet, hanem a tehetetlenség érzését is.

Az Outlas ezidáig két, a jump scare-jeivel hihetetlenül ijesztő epizódot élt meg (haha), 2017-ben pedig bejelentették a harmadikat is, amire azóta várnak a félelemre éhes rajongók. Az évek múlásával aztán ebből lett a The Outlast Trials, aminek a zárt bétatesztelését tavaly október végén, november elején bonyolították, amire a Red Barrels fejlesztői szerint több mint egymillióan jelentkeztek. A csapat azóta is gőzerővel dolgozik a horroron, ami most félig-meddig, de megjelenési dátumot kapott.

Félig és csak meddig, ugyanis a The Outlast Trials egyelőre csak az Epic Games Store és a Steam korai hozzáférésű programján keresztül lesz elérhető, a késznek tekinthető 1.0-ás verzió majd a visszajelzések alapján fog elkészülni. Eszerint tehát, a

The Outlast Trials május 18-án jelenik meg korai hozzáférésben PC-n. 

 

De lesz miért várni az új Outlastot, amely nem csak szebb lesz az elődjeinél, de kicsit kibővíti a rettegést. A Mount Massive Elmegyógyintézetben ugyanis ezúttal négyen próbálhatják túlélni a Murkoff Corporation beteg és szörnyűséges rémtetteit, amit ők agykontroll teszteknek neveznek.

A túlélést megkönnyítendő egy csomó új módszert bevethetnek a játékosok, hogy élve megússzák a mániákus őrültek riogatásait. Például különféle eszközökkel növelhetik lopakodási képességeiket, vagy újabb és újabb módszereket találhatnak a nehéz helyzetekből való kijutáshoz, de játékstílusukhoz kötődő perkeket is választhatnak majd, miközben a cellájukat, mint otthonukat díszítik.

Érdekes egyveleg, meg kell hagyni, de a bétában részt vett játékosok statisztikái szerint működik, akik a négynapos béta alatt 35 évnyi játékórát töltöttek az elmegyógyban, ahol pontosan 225.363 alkalommal haraptak fűbe, és 352,851,550 másodpercet (11 évet) töltöttek az éjjellátó lencséi mögött. Szóval sötét és halálos lesz a The Outlast Trials.

A horrort már kívánságlistára is lehet tenni Steamen és az Epic Games Store-on egyaránt.

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 ideggyilkos horrorjáték, aminek a végére te is becsavarodsz egy kicsit

 

×