„Aláírod bmeg, vagy az életben maradt rokonaid fogják helyetted.” – Postal Dude.

Ha most nagyhirtelenjében írnom kellene egy cikket a világ legbetegebb játékairól, az tuti, hogy a Postal-sorozat, de a második installáció bizonyosan ott lenne a top5-ben. A Postal 2-t már-már ikonikus magasságokban szokás emlegetni, pedig mint videojáték egyáltalán nem szuperált kiemelkedően – Metacriticen például 50% körül áll.

Viszont olyan állatságokkal volt teletömve, ami még a legkeményebb gamer szívet is eszeveszett röhögésre késztette. Ettől a groteszk, karikaturisztikus humorától lett ez a program annyira legendás, hogy még a mai napig simán leülnek elébe az emberek. Na meg a magyar szinkron.

A Postal 3 azonban már nem volt ennyire szerencsés, és hiába volt ez is tele poénnak szánt őrülettel, azok inkább kínosak, mint viccesek voltak. Ezt az etapot tehát nem csak a kritikusok, de még a célközönség sem szerette, így esett, hogy a negyedik részre több mint 10 évet kellett várni.

Jó, nem teljesen egy évtized telt el a 3 és a 4 között, hisz a Postal 4 eredetileg 2019-ben került fel a Steam korai hozzáférésű programjába. A játékon egyébként a Postal 2 eredeti fejlesztői dolgoztak majd három évig, amikor 2022 áprilisában elnyerte a végső formáját, ami nagyon, kísértetiesen hasonlít a Postal 2-höz. Mondjuk ez is volt a cél, visszatérni a gyökerekhez.

Mármint szó szerint: egyrészt eltörölték a Postal 3-at, azaz a „történet” rögtön a második rész kiegészítője, a Paradise Lost után veszi fel a fonalat. Másrészt pedig az új város, Edensin szintén tele van idióta gyökerekkel, akikkel úgy bánhatunk el, amit nem szégyellünk. Pisi-kaki-lapát bármi jöhet, illetve a hírhedt macska-hangtompító is visszatért, de megjelenésében, játékmenetében, környezetében és őrületében is a 2003-as etap egyeneságú leszármazottja.

A Postal 4 viszont eddig csak PC-n volt elérhető, konzolon semmilyen formában nem jelent meg. Ez változik meg most, a Running With Scrissors ugyanis a napokban bejelentette, hogy Postal Dude néhány nap múlva, március 21-én PlayStation 4 és 5 konzolokra is ellátogat. Hogy mennyibe fog kerülni, azt még nem tudni, de csak a PS Store-ban lesz kapható, dobozos formában (egyelőre?) nem jelenik meg. És fáj a szívünk, de sajnos magyar szinkron sem lesz hozzá…

Ezt is érdemes elolvasni:

Egy művész bephotoshoppolta a faterját a kedvenc filmjeinkbe – behorpadsz a röhögéstől

 

×