Lassan hosszabb időre elköszön az HBO legújabb sikersorozata. A The Last of Us alkotói figyelmes meglepetéssel intenek búcsút a nézőknek.

Egyelőre csak sejteni lehet, hogy a The Last of Us utolsó epizódja után milyen hangulatban lesznek a rajongók (az Ellie-t játszó Bella Ramsey úgy véli, megosztóra sikerült a finálé), az biztos, hogy a sorozat alkotói nem engedik el a kezünket tisztességes búcsú nélkül.

A legtöbben úgy vélik, túl sietős lezárást kap az első évad, hiszen a zárórész csupán 45 perces, míg korábban ennél majdnem kétszer hosszabb epizódokat is láthattunk. Az aggodalom szerintünk is jogos, ám egy stílusos meglepetést azért tartogat az HBO a finálé utánra is.

A sorozatnak persze jön a második évadja, ami jó, de mielőtt hosszabb várakozási időre kényszerülnénk (2024 vége – 2025 eleje táján számíthatunk csak folytatásra),

legalább egy bónuszepizód érkezik, amit rögtön az utolsó részt követően leadnak.

Ez a rövidebb alkotás nem túl meglepő módon egy „Így készült” tartalom lesz, Making of The Last of Us címmel – vette észre a Gaming Bible. Mint írják: láthatjuk majd a repülőgép-katasztrófa speciális effektusainak készítését, a fertőzöttek gyakorlati életre keltését, Tess halálcsókját, az ötödik epizódban látott horda vonulásának forgatását, meg persze közvetlen hangulatú interjúkat az alkotókkal és a szereplőkkel.

 

A The Last of Us első évadának kilencedik, záró epizódja magyar idő szerint hétfőtől streamelhető az HBO Maxon.

Megmutattuk a finálé előzetesét is:

Brutális, vérgőzös és drámai előzetesen a The Last of Us utolsó része

 

×