Egy Microsoft dokumentum arra utal, hogy a Call of Duty Mobile szép lassan leáll, de már tudják, hogy mi fogja pótolni a mobiljátékok nagyágyúját.

Kétségtelen, hogy a Call of Duty Mobile, különösen a Távol-Keleten hatalmas siker lett, megjelenésekor nem győztünk arról írni, hogy milyen sokan töltik le, és milyen sok bevételt termel a mikrotranzakciókból. Nálunk Magyarországon talán nem annyira népszerű, de hiszem, hogy sokan játszanak vele. Az elmúlt órákban egy friss hír söpört végig a CoD Mobile rajongók és tartalomgyártók körében, miszerint megszűnik a Call of Duty: Mobile.

Már az elején fontos leszögezni, hogy a Call of Duty Mobile jelenleg is erős játékosbázissal rendelkezik, folyamatosan érkezik hozzá a friss tartalom, és még mindig sokan töltik le. A játék sikere ellenére azonban a Microsoft legutóbbi megjegyzései megkérdőjelezik a cím jövőjét. Sokan arra kíváncsiak most, hogy valóban megszűnik-e a hőn szeretett játékuk?

Fokozatos leállhat a Call of Duty Mobile?

Bár az Activision egyelőre ezt hivatalosan nem erősítette meg, előkerült egy Microsoft dokumentum, mely szerint szép lassan leállítják a játék támogatását, hogy helyét aztán a Call of Duty Warzone Mobile vegye át. A Microsoft Activision-Blizzard felvásárlás kapcsán kikerült dokumentum szerint ha az üzlet létrejön, „a CoD: Mobile várhatóan idővel (Kínán kívül) a Warzone Mobile elindításával fokozatosan megszűnik”.

 

A Warzone Mobile egyébként várhatóan 2023-ban jelenik meg, és úgy tűnik, a Microsoft izgatottan várja az új címben rejlő lehetőségeket. Bár jelenleg nincsenek hivatalos hírek a CoD Mobile jövőjét illetően, a felvásárlás hatalmas szerepet fog játszani ebben, és meghatározhatja, hogy a CoD Mobile-t leállítják-e vagy sem.

Mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnánk le, fontos megjegyezni, hogy az Activision még nem beszélt nyilvánosan a Call of Duty: Mobile jövőjéről a Warzone Mobile megjelenésével kapcsolatban. Te szoktál játszani Call of Duty: Mobile-t?

Ezt láttad már?

Így néznének ki a kedvenc film-sorozathőseink és popkulturális ikonjaink animációs filmként

 

Borítókép: Squally

×