Bár a mester ma töltötte a 83. évét, de még most sem merne vele ujjat húzni senki a világegyetemben.

Egészen pontosan 83 évvel ezelőtt, 1940. március 10-én döntött úgy Chuck Norris, hogy a világra verekedi magát, azóta pedig alig van ember a Föld kerekén, aki ne rezzenne össze egy-egy elejtett pörgőrúgása nyomán.

Nyilván nem merem azt mondani, hogy kár volna a színészi karrierjéről pötyögnöm, hiszen mindenki Walkerrel, a texasi kopóval azonosítja őt. Ez nyilván nem véletlen, mivel a kezdeti filmes próbálkozásai ugyan nagy sikerűek lettek, a tengerentúlra már sokkal szolidabban és később jutottak el.

Ez pedig azért is lehet kifejezetten furcsa, mert konkrétan Chuck volt az, aki rendesen megdolgoztatta Bruce Lee-t a Sárkány útjában (ami nem mellesleg Lee legelső saját rendezésű filmje is volt). Ezután Steve McQueen bátorítására komolyabban is belevágott a filmezésbe, és a 90-es évek elejéig 20 akciófilmet forgattak vele.

Aztán 1993-ban elindult a legendás Walker-sorozat, ami akkora siker lett a világon szinte mindenhol, hogy a mai napig állandó szereplője a tévé-csatornáknak. 

A színészi karrierje előtt viszont egészen színes életpályát járt be. Az amerikai őslakos, egészen pontosan cherokee felmenőkkel büszkélkedő Chuck a származása miatt állandó célpontja volt az iskolai zaklatásoknak. Tulajdonképpen ez volt az oka is annak, hogy a harcművészet annyira felkeltette az érdeklődését, mivel mindig arról álmodozott, hogy megvédje magát a zaklatóitól, akiket egyszer majd jól elver. De előtte 1958-ban csatlakozott az Egyesült Államok Légierejéhez, és nem sokkal később az Osani Légibázisra küldték Dél-Koreába.

Itt ragadt rá a Chuck név, eredetileg ugyanis Carlos Ray Norris nevet választotta magának a születésekor.

Itt, a háború utáni Koreában kezdett a harcművészetekkel közelebbről is megismerkedni. Elkezdett tangszudo órákat venni, ami annyira jól ment neki, hogy később fekete övet is szerzett benne. Ezután pedig nem volt megállás, és még taekwondóban, Shito-Ryu karatéban és brazil dzsúdzsucuban is a fekete övig jutott. Miután visszatért az Államokba katonaként folytatta a munkát, majd az 1962-es leszerelését követően egy repülőgépgyártónál helyezkedett el, ami közben arra is volt ideje, hogy megalapítsa a saját karateiskola-hálózatát.

A harcművész karrierje is ekkor kezdődött, bár eleinte elkerülték a sikerek – két vereséggel nyitott. 1967-ban azonban megtört a jég, amikor sorra győzte le a legnagyobb vetélytársait, 68-ban pedig elnyerte a profi középsúlyú karatebajnoki címet, amit 6 éven keresztül meg is védett, majd 69-ben a Karate Hármas Koronáját is megszerezte. A teljes pályafutása során összesen ötször kapott ki, és 65-5-ös karaterekorddal vonult vissza. A többi pedig már történelem.

Chuck Norris – ha filmjeivel nem is, de a sorozatából eredő mémekkel örökre beírta magát a popkultúrába. Azon kevesek közé tartozik, aki már az internet széleskörű elterjedése előtt számos poén forrása volt, személyével megannyi viccen röhögtük könnyesre magunkat. A végére idecitálok néhány örökzöldet:

  • Amikor Bell kitalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól
  • Chuck Norris a hetedik napon megengedte Istennek, hogy pihenjen.
  • Chuck Norris tud cd-t írni egy fogpiszkálóval!
  • Chuck Norrist csak egyszer engedték legózni kiskorában…Azóta létezik a Stonehenge.
  • Chuck Norris gyakran néz farkasszemet szobrokkal. Mindig a szobrok pislognak hamarabb.
  • Isten mondá: „Legyen világosság!” Chuck Norris mondá: „mondd, hogy kérem!”
  • Chuck Norris elszomorított egy Happy Meal menüt…
  • Chuck Norris már kétszer meghalt csak a halál nem mert eljönni érte!
  • Chuck Norris már 10 éve meghalt, de a kaszás nem meri megmondani neki!
  • Chuck Norris ki tudja nyomni a lekvárt a palacsintából, akkor is, ha az túrós
  • Chuck Norris nem pisilt be gyerekkorában, az ágya izzadt a félelemtől.
  • Chuck Norris egyszer olyan gyorsan kelt fel, hogy látta magát aludni.
  • Chuck Norris kaputelefonról is tud Facebook-posztot írni
  • Sokan hordanak Supermanes pizsamát, Superman Chuck Norrisos pizsamát hord 
  • Chuck Norris hülyére vert egy okostelefont
  • Amikor Chuck Norris bemegy a tengerbe, nem ő lesz vizes, hanem a tenger Chuck Norris-os.
  • Chuck Norris betonból is tud papírrepülőt hajtogatni!
  • Chuck egyszer felbiciklizett a Mount Everest csúcsára. Aztán fent vette észre, hogy le van esve a lánc.

És most kommentben jöhet a többi!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Így néznének ki a kedvenc film-sorozathőseink és popkulturális ikonjaink animációs filmként

 

×