Nosztalgiavonat, modern zenékkel.

A kétezres évek elején és közepén a „menő” PC-s zenehallgatás egyeduralkodója volt a Winamp. A gyári Windows Media Playerre fényéveket vert, miközben a felhasználók a saját szájízük szerint alakíthatták a kinézetét és a funkcióit. A lejátszóprogram első verzióját Justin Frankel és Dmitrij Boldirev alkotta meg 1997-ban, a legsikeresebb a 2003-ban megjelent ötödik verzió volt.

A 2010-es évek közepére aztán eltűnt a piacról a program, 2013 végén hivatalosan is megszűnt a fejlesztése. Nem véletlenül, ekkor kezdtek szárnyalni a különféle streaming megoldások, mint a Spotify, a Deezer vagy épp a Tidal. Ezekkel bizony az offline zenehallgatás nem igazán tudott versenyezni, főleg, ha a kalózkodás sem volt teljesen az ínyünkre.

Hiányzik a Winamp, miközben már Spotify-on hallgatod a zenéket? Erre is van megoldás!

A Spotify egykori fejlesztője, Ludvig Strigeus alkotta meg a Spotiamp névre keresztelt programot. A működése nem is lehetne egyszerűbb. A prémium profil megléte az egyetlen komolyabb feltétel. A bejelentkezés után azonnal láthatjuk a playlistünket és indulhat is a nosztalgikus zenehallgatás. Fontos megemlíteni, hogy a neten terjed egy 0.2.1-es verziószámot viselő, kamu változat. Ezért mindenképp a TechSpot által ellenőrzött linkről érdemes leszednünk. A program első változata 2013-ban jelent meg, míg a legfrissebb 2021 végén az oldal szerint. A tapasztalatok alapján a mai napig működik, így bizony mindenképp megérhet egy próbát.

Kép forrása: FB Csoport

Ez a jövő:

RTX 30 és Windows 11 menetelés?! – Ilyen egy átlagos PC 2023 márciusában

×