Egészen újszerű módot találtak ki az Escape from Tarkov fejlesztői a csalók nyilvános megalázására.

Amióta létezik az online gaming, azóta vannak a csalók is, akik valamilyen oknál fogva jobb szeretik easy módban játszani a kompetitív címeket, úgy pedig tönkretenni mindenki más szórakozását. A játékfejlesztők és kiadók így ádáz, de soha véget nem érő harcot kénytelenek folytatni ellenük, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. A csalók ugyanis mindig megtalálják a módját, hogyan térhetnek vissza.

Az Escape from Tarkov is hasonló cipőben jár. A lootolós-túlélős akciójáték hemzseg a csalóktól, annyira méghozzá, hogy a Battlestate Games csak február vége óta mintegy 6700 dicstelent kellett kitiltania, és nagyon messze még a vége. A fejlesztők azonban nagyon jól tudják, hogy ez egy végeérhetetlen küzdelem, ezért most egy egészen formabontó ötlettel álltak elő.

Nem egyszerűen csak bannolják a csalásokat használó játékosokat, de ebben a Google dokumentumban név szerint is kilistázzák őket.

Persze nem valódi, hanem a Tarkovban használt nickneveket gyűjtik a szégyenfalra, ahol már most több száz, ha nem inkább több ezer cheatert lehet összeszámlálni. Ez nyilvánvalóan nem fogja a csalók kedvét szegni, hiszen szimplán csak kitalálnak egy új nevet, és mehet tovább a macska-egér harc, de a fejlesztőknek elsősorban nem is az elrettentés volt a fő célja ezzel.

A Battlestate Games ezzel inkább a tisztes játékosokat szeretné megnyugtatni, hogy az a játékos, akit jelentettek tiltásra került, azaz volt értelme bemószerolni azt, aki belerondított mások szórakozásába. „Szeretnénk, ha a becsületes játékosok látnák a csalók beceneveit, hogy tudják, hogy igazságot szolgáltattak, és a raidben gyilkoló csalót megbüntették és kitiltották” – mondta a stúdió szóvivője, Dmitri Ogorodnikov.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A férfi játékosok miért szeretnek női karaktereket irányítani a játékokban?

 

×