Ezen a héten hatványozottan érdemes lecsapni az Epic Games Store ajándékára.

Az Epic Games Store ezen a héten nagyon kitesz magáért, ugyanis az utóbbi évek egyik legérdekesebb és legművészibb kalandjátékát, a Call of the Sea-t adja ingyen tulajdonképpen mindenkinek. Ehhez nem kell mást tenni, mint elnézni a Steam legnagyobb riválisának boltjába, majd bejelentkezve és egyet legörgetve igényelni az ingyen játékot (a dolgot megkönnyítendő csak ide kell böködnöd) – ami amúgy nem mellesleg kb. 5500 forintba fájna.

A Call of the Sea eredetileg 2021-ben jelent meg PC-re és konzolokra, és szinte azonnal levette a kalandjátékok kedvelőit a lábáról. A narratív fókuszú játék egy titokzatos betegségben szenvedő főhőse Norah Everhart, aki a rejtélyes Otaheite szigetére utazik abban a reményben, hogy ott találja majd férjét, a gyógyírt kereső-kutató Harry-t. Döbbenetére azonban a komplett csapata – beleértve Harry-t – szőrén-szálán eltűnt, így a mi dolgunk lesz nemcsak meglelni őket, de közben meg is kell fejtenünk a sziget titkait.

A Call of the Sea egy egészen érdekes program: egyrészt tényleg nagyon izgalmas történetet vázol, amit érdekes felfedezni valókkal és különböző fejtörőkkel próbál megismertetni, másrészt nem kevés horrorelemet is tartalmaz, köszönhetően a fejlesztők nagy H.P. Lovecraft rajongásának, akinek a műveiből nem kevés ihletet merítettek. Jellegében és játékmenetében tehát olyan, mintha a Firewatchot és a SOMA-t összegyúrtuk volna némi Ctulhu-mítosszal.

Szóval nagyon is érdemes lecsapni az Epic Games e heti ajándékára, amire március 9-től egészen március 16-ig van lehetőség. De nem kell aggódni, ha már a játéktáradhoz adtad, akkor az akció lejárta után örökre megtarthatod.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A férfi játékosok miért szeretnek női karaktereket irányítani a játékokban?

 

×