Nem csak a legnagyobb filmes díjátadó gálát lehet majd nézni, hanem formabontó módon az előtte lévő, látványos vörös szőnyeges bevonulást is.

Bár az Oscar-gála nézettsége eléggé hullámzó és a magyar idő szerint hajnali időpont miatt sokan itthon sem követik élőben, azért szíven ütötte a filmrajongókat, hogy tavaly semmilyen hivatalos platformon nem lehetett megnézni. Ez főleg azért volt zavaró, mert így borítékolhattuk, hogy az ismétlés is csak nehezen lesz hozzáférhető.

Idén másképp lesz.

A Disney+ közleményben tudatta, hogy a platformján élőben közvetíteni fogják a ceremóniát: március 12. 23:30-kor kezdődik a vörös szőnyeges bevonulás közvetítése, március 13. 01:00-kor pedig a ceremónia. A gálát angol nyelven követhetik majd, az Oscar-gála az élő közvetítés után, egy kis idő elteltével, visszanézhető lesz a Disney+-on.

Az élő közvetítés után persze a teljes díjátadó elérhető marad a Disney+-on, így aki hétfőn hajnalban nem tud élőzni és utána a munkában ki tudja zárni magát a hírfolyamból, felvételről még végigizgulhatja a 2023-as Oscart.

Az idei mezőnyben olyan nagyszabású mozik is versengenek a legjobb film kategóriában, mint az Avatar: A víz útja, vagy a Top Gun: Maverick, de az este igazán nagy nyertese a 9-9 jelöléssel versenybe induló Nyugaton a helyzet változatlan és A sziget szellemei, valamint a 11 jelöléssel tündöklő Minden, mindenhol, mindenkor lehet.

A legjobb színész kategóriában viszont ő a titkos favorit:

Te is meg fogsz hatódni: így sírta el magát Brendan Fraser, mikor díjat kapott A bálnáért

 

×