John Wick karaktere járhatott a tudósok fejében, amikor az egysejtű nevén gondolkodtak. Keanu Reeves nem fog megsértődni – mutatjuk miért.

Az újonnan felfedezett, pusztító erejű anyag (ami egész konkrétan nem EGY baktérium, hanem egy baktériumból izolált vegyület) olyan sikeresen irtja a kórokozókat, mint John Wick a rárontó gengsztereket. A kíméletlen bérgyilkos szerepe miatt kaphatta Keanu Reeves nevét, és még az időzítés is erre utal, hiszen az akciófilm franchise legújabb, negyedik felvonása hamarosan mozikba kerül.

A Leibniz Természetes Termékkutató és Fertőzésbiológiai Intézet tudósai fedezték fel azt az új anyagot, ami nem csak emberre veszélyes amőbák (pl. Dictyostelium discoideum, Acanthamoeba castellanii és Acanthamoeba comandoni), hanem zöldégeket és gyümölcsöket támadó gombák elpusztítására is képes. A neve? Keanu Reeves után: Keanumicin.

„A lipopeptidek olyan hatékonyan ölnek, hogy Keanu Reevesről neveztük el őket, mert ő is rendkívül halálos a szerepeiben”

– tette egyértelművé a választást az anyagot felfedező egyik kutató. Sebastian Götze szerint a keanumicineket a hagyományos kémiai növényvédő szerek alternatívájaként, valamint emberi betegségek esetén is lehetne használni. Mint mondta, nagyon kevés hatékony gyógyszer áll rendelkezésre a gombás fertőzések legyőzésére, de a Keanumicin kétségtelenül ilyen – írja a GameSpot.

Ez a hír teljesen komoly: a színész után elkeresztelt anyagról szóló tanulmányt nemrég publikálták a Journal of the American Chemical Society című folyóiratban.

A John Wick: 4. fejezet március 24-én jön a mozikba – itt mutattunk előzetest:

Még mindig verhetetlen Keanu Reeves a John Wick 4. előzetesében

 

×