Az Egyesült Arab Emírségek „GPT-alapú AI-tanárok” fejlesztésén dolgozik az oktatás átalakítása érdekében.

Úgy tűnik, hogy a nemrég létrejött mesterséges intelligencia továbbfejlődik, és lesznek olyan országok, ahol a gyerekeket fogják oktatni. Legalábbis ez derül ki a thenationalnews.com cikkéből, ahol arról számoltak be, hogy az Egyesült Arab Emírségek iskolái a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás technológiáját fogják alkalmazni az oktatásban.

Mesterséges intelligencia által generált oktatókat vezetnek be az osztálytermekbe – mondta az oktatási miniszter.

Ahmad Al Falasi hangsúlyozta, hogy a tanárok továbbra is fontos szerepet játszanak majd az oktatásban, de az oktatási ágazatot mesterséges intelligenciával működő chatbot-tanárok alkalmazásával tervezi átalakítani, a ChatGPT vagy a Google Bard által kínált technológiához hasonlóan.

„Az oktatási minisztériumban elkötelezettek vagyunk az úttörő technológiák bevezetése mellett, és együttműködünk partnereinkkel a GPT-alapú mesterséges intelligencia-tanárok kifejlesztése és az oktatási technológia fejlesztése érdekében, hogy az Egyesült Arab Emírségek oktatási rendszerét fejlesszük” – mondta Al Falasi.

„Ahelyett, hogy a technológiára úgy gondolnánk, mint a válság leküzdésének eszközére, inkább úgy kellene rá gondolnunk, mint egy olyan eszközre, amely segít átalakítani az oktatást. Ahogy a tudományos és oktatási technológia fejlődése világszerte felgyorsul, a hagyományos tanítási módszerek átalakulnak, az innovatív eszközök pedig az interaktív és távoktatás révén forradalmasítják az osztálytermet” – tette hozzá.

A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy az új technológia nem fogja háttérbe szorítani a tanárok szerepét. A ChatGPT világszerte nagy érdeklődést váltott ki, a felhasználók megmutatták, hogy az eszköz képes főiskolai esszéket, verseket írni, sőt még kódolni is.

Érdekesség, hogy a világ más részein, például New Yorkban a pedagógusok megtiltották az ilyen eszközök használatát az iskolákban. Néhány szakértő az Egyesült Arab Emírségekből azt mondja: a technológia betiltása nem megoldás, és hogy a tanulókat meg lehet tanítani az új digitális megoldások felelősségteljes használatára.

Ezt láttad már?

Halasztják a Hogwarts Legacy halasztását is – Ennyivel később jön PS4-re és Xbox One-ra

 

×