A League of Legends játékosoknak összességében szerencséjük van, ugyanis ez az online játék egyáltalán nem arról szól, hogy csalók hemzsegnének benne.

A League of Legends játékosoknak összességében szerencséjük van, ugyanis ez az online játék egyáltalán nem arról szól, hogy csalók hemzsegnének benne. A Call of Duty, vagy újonnan a FIFA közösség is szívesen cserélne a Riot Games játékainak rajongóival, ugyanis úgy fest, hogy a LoL fejlesztői nagyon jól kezelik a csalók elleni védelmet.

Szokták mondani, hogy a kivétel erősíti a szabályt, s ez sajnos a LoL esetében is igaz. Legyen bármennyire tökéletes egy tűzfal, még így is lesz, aki valahogy körbejátssza a védelmet. A LoL játékosok elsősorban úgynevezett „scripter” csalókkal tudnak találkozni a szervereken, akiknek a teljesítményét egy program javítja fel. Ilyen script például az instant flash, ignite, vagy cleanse csalás, ami emberi reakcióidőnél gyorsabban süti el a szóban forgó Summoner Spelleket. Az eredmény egy hihetetlenül gyors manőver, ráadásul pixelpontosan, hogy ne nagyon lehessen rá reagálni.

A Twitteren Snowbird megosztott egy videót, amiben egy ilyen csaló elleni meccsét mutatta be. A kiragadott jelenetben volt minden, ami szem-szájnak ingere, tökéletes, előre kiszámíthatatlan Flash, pixelpontos Cleanse és persze egy hatalmas égés.

A videóban éppen Yasuoval játszik egy scripter, a programjának köszönhetően Annie szinte alig tud vele mit csinálni. Az egyetlen dolog, amit a program sem tud kiiktatni, az a sebzés, valamint a toronylövések, így a klip végén győznek a „jók”. Ám ettől függetlenül nagyon kellemetlen, hogy mindez meg tud történni, így reméljük a nagy médiavisszhang hatására utána néz a dolognak a Riot Games.

 

A kommentszekcióban egyébként más is posztolt erről a scripterről. Akkor Varust játszott, míg a játékos, aki jelentette őt, Pykeozott. A támogató is levideózta a saját szemszögéből a csalót, aki a másodperc tört része alatt Cleanseelte Pyke Ignite spelljét.

S míg mindez vérlázító, szerencsére évente, ha egy ilyet látni a LoL-ban. Én személy szerint 13 év játék alatt egyetlen egy olyan játékossal találkoztam, akinél bizonyítani tudtam volna, hogy csalt. Ez az arány pedig elég jó!

Ezt olvastad már?

Tényleg ő lenne a legjobb champion a LoL 13.4-es ciklusában?

×