Ha ez a srác nem motivál téged, akkor semmi sem fog.

Talán még nem hallottál róla, de létezik egy olyan Twitch streamer, aki komoly betegsége ellenére nem csak szeret videojátékokkal játszani, de fejlesztőként és videóvágóként is tevékenykedik. Nagyon inspiráló és egyben megható tartalomgyártót mutatunk be, aki mindenkinek megmutatja, hogy nem szabad feladni.

Egy ALS-ben szenvedő Twitch streamer szemkövető szoftverrel játszik és készít játékokat.

Az ALS az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek. A betegség 1939-ben került az érdeklődés középpontjába, amikor végleg kettétörte a New York Yankees baseballcsapata híres tagjának, Lou Gehringnek a karrierjét. Ritka betegség: Európában és Észak-Amerikában évente 100 000 emberből hármat érint.

Amint arról a Dexerto is beszámolt, a török Twitch streamer „YvMHawking”, valódi nevén Ben Gürkan olyan stádiumú ALS-ben szenved, ami miatt nem tudja használni a karjait és a lábait. Ez azonban nem akadályozza abban, hogy videojátékokkal játsszon, sőt és tartalmakat készítsen.

 

A 32 éves Gürkan nem mellesleg biológia szakos hallgató, és a betegség sem lehetett akadály nála, hogy a legtöbbet hozza ki az életéből. Imádja a videojátékokat, a streamelés mellett videókat vág, sőt még ahhoz is volt ereje, hogy saját videojátékon dolgozzon. Mindezt infravörös szemkövető szoftver segítségével éri el, azzal irányítja a számítógépet, így pedig tud streamelni is.

Már több mint 100 000 Twitch-követője van.

Gürkan szöveget beszéddé alakító szoftvert is használ, így tud az élő adások alatt kommunikálni a nézőivel. Gürkannak sikerült legyőznie a félelmet: nem hagyja, hogy az ALS egy kicsit is lelassítsa, így világszerte inspiráló figurává vált a játékosok és a streamerek számára. Ha ettől nem leszel motivált, akkor nem igazán tudjuk, hogy mitől. Ez a srác ugyanis bebizonyítja, hogy kitartással bármit el lehet érni.

Nem is olyan rég, február 28-án volt egyébként a Ritka Betegségek Napja, ami felhívja a figyelmet azokra, akik ritka betegségekkel élnek.

Ezt láttad már?

Xbox tányérkészlet, tolltartó, sörnyitó és kenyérpirító is készülhet

 

×