Persze a Call of Duty Warzone 2 még mindig a világ egyik legnépszerűbb játéka, ám egyes statisztikák alapján szép lassan fogy a játékosbázis.

Február közepén végre hatalmas frissítés érkezett a Call of Duty Warzone 2-höz, ami jelentős változásokat vezetett be a játékba. Volt olyan, aki erre várt, de persze voltak olyanok is, akik nem örültek ezen változásoknak. Sőt: profi játékosok sorra hangoztatják a Twitteren, hogy a frissítések egyre csak elrontják a játékot. Pedig a fejlesztők néha csak azt teszik, amire a többség vágyik. Lehet pont ez a gond. Mindenesetre ebből a szempontból érdemes megvizsgálni, hogy hogy áll mostanában a játékszám, még akkor is, ha csak a Steamre hagyatkozhatunk, kihagyva a konzolos játékosokat.

Ennyien játszanak mostanában a Warzone 2-vel és az Modern Warfare 2-vel.

Warzone 2 játékosbázis

Nem sokkal a Warzone 2 megjelenése után, az Activision hivatalosan bejelentette, hogy a játék 5 nap alatt elérte 25 millió játékost. Ez ugye tavaly volt, azóta persze változott a helyzet. Nos, bár igaz, hogy az Xbox, a PlayStation és a Battle.net kapcsán nincsenek hivatalos adatok, a Steam statisztikai oldala alapján meg lehet figyelni a játékosok számának alakulását. Így tehát nem is a pontos számok érdekesek, hanem inkább azok alakulása, változásai. Bár itt csak a Steam felhasználókat nézzük, kihagyva a konzolokat és a Battle.netet, a tendencia minden platformon hasonló lehet. Fontos azt is tudni, hogy itt a Modern Warfare 2-t és a Warzone 2-t együtt méri a rendszer.

Nos, 2022 novemberében, a Warzone 2 megjelenésének hónapjában a játék átlagosan 250-430 ezer egyidejű játékost számlált, napszaktól függően. A SteamCharts adatai alapján az eddigi legmagasabb játékosszám egyszerre 488,897 volt, tavaly november 20-án.

Most, 2023 márciusában azt látjuk, hogy ezek a számok folyamatosan csökkennek. 2023. március 3-án, tegnap a Steamen a játékosok átlagos száma 95 570 fő volt. Ez a 2023 februárjában mért 96 141-hez képest csökkenést jelent. A januári játékoscsúcs 167 294 volt, ami a decemberi 308 833-ról csökkent ekkorára.

Ne feledjük el, hogy ez mindenkire vonatkozik, akár valaki a Modern Warfare 2-t indítja el, akár a Warzone 2-t. Igen, nem lehet tudni pontosan, hogy hányan játszanak a játékkal, mivel az Activision ilyen adatokat nem oszt meg nyilvánosan. Az összes platformon tekintve akár 2 millióan is játszhatnak egyszerre, ami brutális számnak számít.

A számok alapján azonban jól látszik, hogy tavaly decemberhez képest szép lassú csökkenés mutatkozik. Ez persze talán betudható annak is, hogy egyre kevesebben veszik elő a Modern Warfare 2-t, ám az is lehet, hogy a Warzone iránt csökken az érdeklődés.

Nincs oka panaszra

Ez persze nem jelenti azt, hogy az kiadónak félnie kéne. A Modern Warfare 2 minden idők legkelendőbb CoD-játéka volt a megjelenés utáni első hétvégén: mindössze három nap alatt 800 millió dolláros bevételt termelt. Az MW2 bétája 169 000 egyidejű játékos csúcsot ért el, szintén csak a Steamen. Az Activision szerint ez volt a legtöbbet játszott béta minden CoD-kiadás közül.

A Warzone 2 ingyenesen cím, ami természetesen nagy érdeklődést váltott ki a megjelenéskor, és szinte természetesen, hogy szép lassan csökkenni kezd az játékosszám. Ezt persze alakíthatja az is, ahogy a játék a frissítésekkel változik. Sokan ugyanis azért hagyják ott a játékot, mert már nem értenek egyet a változásokkal.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Ilyen nincs: tízezreket spórolhatsz ezeken az Ubisoft játékokon!

 

×