Érdekes csavarral kap előzménytörténetet a Stranger Things, ami a képernyőktől függetlenül lesz látható, erősen korlátozott nézőszámmal.

Egészen az 1950-es évekig nyúl majd vissza a Stranger Things előzménytörténete, ami alighanem a Vecna jelenség eredetét fogja elmesélni, de minden eddiginél szokatlanabb módon. A Stranger Things: The First Shadow ugyanis egy színdarab, amit még az ötödik évad netflixes bemutatója előtt, még ebben az évben színpadra fognak állítani – ígérik az alkotók a PC Guru szerint.

A furcsa húzás mindenesetre hivatalos előzménytörténete lesz a Hawkins városkájából világra szabaduló Tótágas eddigi meséjének, ami akkora sikerrel fut streamingen, mint eddig gyakorlatilag semmi. Az alkotó Duffer fivérek alapötletéből Jack Thorne és Kate Trefry írt színdarabot, amit először Londonban, a Phoenix Színház világot jelentő deszkáin fognak bemutatni. A műhöz egy nyúlfarknyi előzetest is kiadtak.

 

Ebből a kisvideóból az is kiderült, hogy a teljes új sztori 1959-ben, még az előtt kezdődik, hogy a Tótágas titokzatos módon megjelent volna. Az alkotók azt ígérik, hogy a színdarab nem csak Nagy-Britanniában lesz látható: valószínűnek tűnik, hogy világkörüli turnéra viszik.

Íme a történet szinopszisa: „Hawkins, 1959: egy átlagos város, átlagos gondokkal. A fiatal Jim Hopper autója nem indul, Bob Newby nővére nem veszi komolyan a rádióműsorát, Joyce Maldonado pedig csak le akar érettségizni és eltűnni a városból. Amikor az új diák, Henry Creel megérkezik, a családja rájön, hogy az újrakezdés nem is olyan egyszerű… és a múlt árnyai nagyon messzire nyúlnak.”

Ha nem vagy színházba járó, és ha mégis, angolul azért nem feltétlenül vállalnád be, legfeljebb azzal bíztathatunk, hogy a nagy sikerű alapokból épített színdarabokat utol szokta érni a végzetük, és gyakran megfilmesítik őket, ahogy az várhatóan a Harry Potter és az elátkozott gyermekkel is jó eséllyel történni fog.

A Stranger Things záró évadja ennél azért hamarabb, mégis fájóan sokára jön:

A Stranger Things színésze felfedte, mikor indul az 5. évad forgatása

 

×