Az Apple a napokban úgy döntött, hogy megemeli az iPhone akkumulátorok árát, mert miért ne?

A napokban több olyan hír is érkezett az iPhone-okkal kapcsolatban, aminek nem igazán örülhetnek a felhasználók. Először is kiderült, hogy bár valóban USB-C csatlakozóval jelennek meg az Apple új telefonjai, leginkább csak eredeti kábellel járunk jól, minden más esetben lassabban tölt majd a készülék. Most pedig arról érkezett hír, hogy az Apple megemeli az akkumulátorok árait, így azok cseréje drágább lesz, mint valaha.

Az iPhone 8-tól az iPhone 13-ig minden készülékbe drágább lesz új aksit szerelni.

Az iPhone 14-et a változás nem érinti, mivel annak jelenleg is minimum 99 dollárba kerül (kb. 34 ezer forint) az aksicseréje, szóval itt az ár alapból több volt, mint a többi készülék akkumulátora esetében. Az áremelkedés nem csak az iPhone-ok esetében lesz tetten érhető, de az iPad és a Mac termékcsaládban is tapasztalható lesz.

Ami az árakat illeti, az iPhone 13-as modellek akkumulátorai most már 89 dollárba kerülnek (kb. 31 ezer forint), ami 20 dollárral több (kb 7 ezer forint), mint korábban. Az iPhone 8-as és korábbi modellek aksi-ára is hasonló mértékben emelkedett, több helyen már 69 dollárba kerül (kb. 24 ezer forint).

Persze vannak olyan akkumulátor-márkák, ahol nem érhető tetten a változás, de az Apple azt mondja: a nem eredeti akkumulátorok biztonsági kockázatot jelenthetnek. Az iPad Pro, az iPad Air és az iPad mini modellek esetében már akár 119 dollárba (kb. 41 ezer forint) is kerülhet egy új akkumulátor beszerelése.

A Mac felhasználókat érinti azonban a legsúlyosabban. Egyes Mac akkumulátorok ára akár 50 dollárral (kb. 17 ezer forinttal) is több lehet. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az árak csak a garancián kívüli javításokra vonatkoznak. Akinek még aktív az egyéves garanciája, annak nem kell félnie az áremelkedéstől.

Ezt láttad már?

TikTokozol, és még nem vagy 18? – Nagyon rossz hírünk van!

 

×