Lehetséges, hogy a Sony a Rockstar Games és a 2K Games anyavállalatának felvásárlásával vágna vissza a Microsoftnak, ha az megveszi az Activision-Blizzardot.

Talán már kevesen emlékeznek rá, de néhány évvel ezelőtt nagy port kavart, amikor arról kezdtek pletykák terjedni, hogy a Sony tervei szerint szeretné felvásárolni a Take-Two Interactive vállalatát, aminek birtokában van egy rakás videojáték-stúdió. Többek között a GTA készítője, a Rockstar Games is ide tartozik, vagy éppen a 2K Games. Nos, a Sony akkor hivatalosan is tisztázta a helyzetet, és azt mondták, nincs tervben ilyesmi. Most ismét felröppent ez a pletyka, mégpedig az Activision-Blizzard felvásárlás közepette.

A folyamatos nehézségek ellenére a Microsoft továbbra is szeretné felvásárolni az Activision-Blizzardot. Hónapok óta megy azonban a civakodás a hatóságokkal és a világ nagy vállalataival, leginkább a Call of Duty jövője és exkluzivitása miatt.

Kezdetben a Microsoft azt mondta, hogy a CoD Xbox-exkluzívvá tétele „nem lenne nyereséges”, de aztán bevallotta, hogy elgondolkodott rajta. Akárhogy is, a Sony nyilván nem boldog, sőt egy friss pletyka szerint

ők is felvásárlást terveznek válaszul, hogy egyenlő legyen a verseny.

Amint arról a GGRecon beszámolt, a Sony állítólag szemet vetett a Take-Two Interactive-ra, aminek a felvásárlása legalább olyan jelentős lépés lenne, mint amit a Microsoft tervez. LumberjackRy iparági a Twitteren azt írta:

„Ha a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot, a Sony a Take-Two Interactive-ot szerzi meg, hogy ellensúlyozza a helyzetet. Három megbízható és szinte mindig korrekt forrásom is megerősítette nekem”. 

Ha ennek a lehetséges következményei még nem estek volna le, akkor íme pár fontos dolog. A Take-Two Interactive tulajdonában van a Rockstar Games, ami azt jelenti, hogy ha az üzlet létrejön, a Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption franchise-ok is akár PlayStation-exkluzívvá válhatnának, ha a Sony úgy dönt. A jó hír az, hogy a GTA VI valószínűleg hamarabb jelenik meg, mint amíg ez a felvásárlás lezajlódna, arra tehát nem lenne hatással. Egy ilyen üzlet lebonyolítása évekig is eltarthat. A Microsoft is több mint egy éve dolgozik rajta.

Fontos megjegyezni, hogy ez egyelőre csak pletyka, nagyjából annyira, mint amit évekkel ezelőtt hallottunk. Mégis, ha igaznak bizonyul, akkor az elkövetkező években valóban nagy változások várhatók a videojáték-iparban. A Rockstar mellett a Take-Two Interactive tulajdonában van a 2K Games és a Private Division is.

Ezt láttad már?

Eladhatja a Microsoft az Xboxot, ha nem sikerült az Activision felvásárlás?

 

×