Lefeleződött a korábbi csúcs.

A népszerű kínai gyártó, a Xiaomi nem tud leállni, ha gyorstöltésről van szó. A vállalat ezúttal egy olyan megoldást villantott, amely mindösszesen 5 perc alatt teljesen képes feltölteni egy lemerült készüléket.

A Forbes szerint a Mobile World Congress kiállításon a Xiaomi egy 4100 mAh-s akkumulátorral felszerelt Redmi Note 12 Pro+-on demonstrálta a 300W-os töltőjét, aminek csupán két percre volt szüksége, hogy 50%-ra pumpálja az akksit, 4 perc 56 másodperc alatt pedig teljesen be is fejezte azt.

A portál szerint ebben az a legbíztatóbb, hogy a gyártó ezúttal nem egy speciális készüléken, hanem egy meglévő modellen mutatta be a szupergyors töltést – bár igaz, hogy a Note 12 Pro+ eredeti 4300 mAh-s akksiját egy picivel kisebbre cserélték. Ugyanakkor azt is kiemelték, hogy a töltés során az akkumulátor kapacitásának csökkentése érdekében körülbelül 50 féle biztonsági védelmet találtak ki, így sokáig képes lesz megőriznie a hosszú üzemidőt.

De nem a Xiaomi az egyetlen, amely hasonlóan forradalmi szupergyors töltésben látja a jövőt. Az Oppo például a közelmúltban egy olyan 240W-os töltést mutatott, amely egy Realme 4500 mAh-s totálisan lemerített akkumulátorát 9 perc alatt képes 100%-ra varázsolni. Ugyanakkor, mivel a technológia még nem elterjedt, nagy kérdés, hogy az ilyen gyorsaságú töltés a gyakorlatban milyen mértékben befolyásolja a mobilok üzemidejét – az akksik kapacitását.

A Xiaomi egyelőre még nem beszélt arról, hogy a 300W-os töltést mikor, vagy egyáltalán kívánják-e kereskedelmi forgalomba helyezni.

Ezt is érdemes lehet elolvasnod:

Íme a világ legelső mobiltelefonja egyenesen az 1910-es évekből

 

×