Hivatalosan is elérhető a TheVR applikáció, ami kifejezetten a rajongóknak készült. Minden megtalálható egy helyen, regisztráció és reklámok nélkül.

Ahogy arról az elmúlt időszakban több alkalommal beszámoltunk, Magyarország egyik legismertebb, legnépszerűbb és legértékesebb tartalomgyártó csapata új, egyedi alkalmazást adott ki. A CodeYard fejlesztésében készülő applikációban minden információ reklámok, és regisztráció nélkül elérhető, legyen az az élő adás, a menetrend, a shop, a közösségi oldalak posztjai.

A TheVR applikáció már megjelent és letölthető iOS-re és Androidra. Többek között ennek létrejöttéről kérdeztük Janit.

Android letöltés

iOS letöltés

Természetesen a srácok a Happy Hour adásokban rendszeresen beszámoltak arról, hogy mit tud majd az applikáció, amit lentebb megtalálsz leírásunkban. Néhány kérdés kapcsán azonban Jani állt rendelkezésünkre, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Korábban már sokan javasolták az applikációt, sőt olyan is volt, hogy valaki készített hasonlót. Miért gondoltátok úgy, hogy most már itt az ideje létrehozni egy teljeskörű, hivatalos TheVR applikációt?

Jani: Voltak közösségi TheVR App próbálkozások. A saját alkalmazás ötlete először a menetrendünkkel kapcsolatban merült fel, aztán 2-3 évig elengedtük a dolgot, és tavaly azért ötlött fel újra a gondolata, mert eljutottunk egy olyan pontra a tartalomgyártásban, ahol már tényleg annyi néznivaló van egy nap, hogy meglehetősen nehéz követni minden platformon az újdonságokat. Egy másik érv pedig, hogy sokan nem követnek minket Twitteren, pedig a legtöbb hasznos infót ott osztjuk meg a közösséggel. Szóval úgy gondoltuk, hogy mindent egy helyre kellene csoportosítani, és ez lett a TheVR app.

A TheVR mobilapplikáció a CodeYard jóvoltából készült el. Hogyan jött létre ez a kollaboráció?

Jani: Én személy szerint már több mint 10 éve ismerem Imiéket, itt Debrecenben nem túl nagy a startup/kezdő vállalkozó szcéna, és én is, illetve ők is elég sok rendezvényen részt vettek, ami erre a témára épült még évekkel ezelőtt, szóval innen az ismeretség. Illetve mikor újra felmerült nyilvánosan az alkalmazás ötlete, akkor azonnal lecsaptak erre az infóra, és onnan már minden kialakult szépen.

Mi az, amit mindenképp szeretettek volna ebben az applikációban látni, és mi az, amit esetleg ki kellett végül hagyni belőle?

Jani: Amit mindenképp szerettünk volna látni, az mind belekerült. Biztos vagyok benne, hogy most, hogy publikus lett, sorban fognak majd beérkezni az újabbnál újabb ötletek. Talán egy dolog „maradt ki”, ami egy jövőbeli fejlesztés lehet, az pedig a végigjátszások listája. 

Tudjuk, hogy az app ingyenes, és mind iOS, mind Android rendszeren elérhető lesz. Sokan gondolhatják, hogy az elkészülése és kiadása is mentes az anyagiaktól. Tegyünk rendet a fejekben! Sok idő, pénz és energia elkészíteni egy ilyen összetett appot?

Jani: Ez így van, az alkalmazás ingyenes lesz, és teljesen mentes az idegesítő Google és egyéb reklámoktól. Amikkel esetleg találkozhatnak a felhasználók, azok a különböző partnereink kuponajánlatai, ami szerintem mindenképpen olyan hozzáadott érték, ami bármikor bárkinek jól jöhet.Nagyon nem olcsó lefejleszteni egy ilyen alkalmazást, főleg ha nem egy indie fejlesztésről van szó, hanem egy komoly infrastruktúrát tesznek az app mögé. A CodeYard-os srácoknak (fejlesztők) és a Syscops-nak (szerver üzemeltetők) is végtelenül hálásak vagyunk, hiszen gyakorlatilag közösségi projektként foglalkoztak a fejlesztéssel, és szabadidejükben hoztak össze egy appot, aminek csak a fejlesztés része több mint 400 óra volt, erre jön rá az backend kiépítése és tesztelése. Illetve ne felejtsük el Szoboszlai Soma munkáját, aki a dizájnért volt felelős. Természetesen egy ilyen rendszernek is van fenntartási költsége, aminek a pontos összegét még mi sem tudjuk, mivel skálázható a rendszer és ugye az erőforrás-kihasználtság után kell fizessünk.

Milyen eredményt és hatást vártok az applikációtól? Volt valamilyen terv/elképzelés, hogy milyen hatása lehet a munkátokra, eredményeitekre nézve?

Jani: Őszintén nem tűztünk ki magunk elé nagy célokat. A különböző alkalmazás-boltokban az az app rövid leírása, hogy „Egy app, csak nektek!” – ezt mi teljesen komolyan gondoljuk. Nem tervezünk új közönséget elérni. A jelenlegi közösségnek, illetve az újonnan csatlakozóknak szeretnénk egy útmutatást nyújtani a lassan már követhetetlen mennyiségű napi tartalmak között.

Mit tehet majd az, aki valamilyen hibát tapasztal az applikáció használata során?

Jani: Ha bárki valami furcsa hibát vagy bugot talál, a legfontosabb, hogy semmiképp se nekünk jelezze, mert nem mi vagyunk a fejlesztők. A CodeYard dedikált e-mail címére lehet üzenetet írni, van a TheVR App-nak GitHub repo-ja, illetve a CodeYard Discord szerverén lehet visszajelzést küldeni.

Az applikáció fejlesztése véget ért, vagy lehet majd további frissítésekre számítani?

Jani: Folyamatosan fognak érkezni hibajavítások. A megjelenés pillanatában most az 1.0.0 verzió érhető el, de azt tudom, hogy a fejlesztő srácok már készen állnak egy hibajavításokat tartalmazó frissítéssel, ami a következő napokban fog megjelenni. Amennyiben valami nagy feature frissítés lesz a jövőben, arról mindenképpen tájékoztatni fogjuk a felhasználókat. Talán annyit elárulhatok, hogy a közeljövőben várható, hogy MacOS-re is megjelenik az App. 

Szándékosan Valentin-napon jelenik meg? 😄

Jani: Nem. Hivatalosan 13-án jelent volna meg, csak mi toltuk el egy nappal, mert közbejött egy fontos dolog 👀

Nem „TheVR App” lesz a hivatalos neve, igaz?

Jani: Nem TheVR App lesz a neve, hanem csak simán TheVR. Furcsán hangzott volna, hogy TheVR App. Előállt volna a bacon szalonna esete. Szóval simán csak TheVR.

„Szeretném itt is megköszönni a closed beta tesztelőknek az időt és az energiát, és a sok-sok visszajelzést! Nagyon sokat segítettek a fejlesztés során, nagyon örülünk, hogy ilyen nyitott és profi közösségünk van.

Nagyon szépen köszönjük Janinak a válaszokat, és gratulálunk az új mérföldkőhöz!

Az TheVR-appot tehát a debreceni CodeYard készítette, ami a saját Twitch-csatornáján betekintést engedett a munkafolyamat egyes részeibe. Maga az alkalmazás pedig azért lesz nagyon jó a rajongóknak, mert itt minden lényeges infót megtalálni majd a srácokról. Egyszerűen és gyorsan lehet majd csekkolni a napi/heti menetrendet, amihez szorosan kapcsolódik a különböző platformok hibája, azaz az adásokkal és új tartalmakkal kapcsolatos értesítések kimaradása vagy késése is, amit szintén a saját alkalmazás fog orvosolni.

Mindezen túl el lehet érni belőle a Shopot, ahonnan különböző mercheket lehet vásárolni, ami viszont még jobb, hogy kifejezetten a rajongóknak készül egy Invertory is. Ez egy olyan felület lesz az alkalmazáson belül, ahol a srácok a nézőiket jutalmazzák majd nyereményjátékokkal, (közös mozizással, sorsolásokkal) vagyis az Inventory-ban lesz minden ilyesmi lebonyolítva.

Ami viszont a legfontosabb, hogy lesz egy News Feed, vagyis egy üzenőfal, ahol ömlesztve meg lehet találni a TheVR-tagok és a csatorna közösségi médiás tartalmát. Ide kerülnek a Twitter és az Instagram-posztok, illetve a nem VOD YouTube-csatorna-posztjai, melyeket így az is látni fog, aki egyik közösségi oldalon sem szeretne profilt létrehozni, vagy nem különösebben használja azokat.

A TheVR egyébként az utóbbi időben több sikert is elkönyvelhetett magának: az első helyre kerültek a Forbes legértékesebb tartalomgyártóinak listáján, sőt saját stúdiót is vásároltak. Az applikáció megjelenése csak hab a tortán. Gratulálunk!

Képek: TheVR

Ezt láttad már?

MAGYAR nyelven is játszható lesz a Hogwarts Legacy – Már készül a magyarítás

 

×