Friss hírek szerint hiába az EU szabályozás, az Apple továbbra sem szeretné, hogy az emberek egyszerűen megoldják a töltést.

Bizonyára ti is hallottatok már róla, hogy az EU szabályozza, hogy az Apple iPhone készülékei a jövőben milyen töltőporttal jelenhetnek meg. Ennek célja, hogy a felhasználók számára minden töltő egységes legyen, ne kelljen mindig új töltőt vásárolni. Ez az utóbbi időben azért is probléma, mert az Apple már nem csomagol töltőt a készülékek mellé.  Úgy tűnik azonban, hogy ez mégsem lesz végleges megoldás a felhasználóknak, ugyanis

nem minden USB-C töltővel lehet majd tölteni a iPhone-okat.

A MacRumors szerint az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro USB-C portja és a hozzá tartozó töltőkábelek egy Lightning-szerű hitelesítő chippel lesznek ellátva, ami korlátozza az Apple által nem jóváhagyott kiegészítőket – derül ki a Weibo-n megosztott pletykákból.

A pletyka szerint az Apple az USB-C saját változatát fejlesztette ki az idei iPhone 15 termékcsaládhoz. Ez azt jelenti, hogy csak a hitelesített töltők fognak működni a készülékeken, ha egy random USB-C töltőt próbálunk használni, akkor hibaüzenetet kapunk majd. Ez arra kényszerítheti az Apple vásárlókat, hogy valódi iPhone-perifériákat vegyenek, aminek célja, hogy elkerüljék a hamisítványok terjedését.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője szerint az iPhone 15 és iPhone 15 Plus USB-C portja továbbra is USB 2.0 sebességre korlátozódik – ugyanúgy, mint a Lightning. Csak az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek kapnak majd a jelek szerint gyorsabb átviteli sebességet. Ennek eredményeképpen az egyetlen jelentős különbség a Lightning és az USB-C között a standard iPhone 15 modelleknél egyszerűen a csatlakozó fizikai formája lehet.

Mindez egyelőre persze csak pletyka, de erősen úgy néz ki, hogy nem mindegy milyen USB-C kábelt használunk majd az új iPhone-ok töltésére.

Ezt láttad már?

Negyedik szereplő vagy kamu? – Megizzasztották a kínaiak “csoda” videókártyáját

 

×