Így játszanak a gyerekek - Szülőknek szóló gamer-kézikönyvet adott ki az NMHH

Nagyon fontos, hogy a szülők is megismerjék a videojátékok világát, hogy megfelelően kezelhessék a gyerekek szabadidejét. Ehhez nyújt segítséget az NMHH, amely a Biztonságos Internet Napján egy gamer gyerekek szüleinek szóló kézikönyvet adott ki.

0
 

Nagyon fontos, hogy a szülők is megismerjék a videojátékok világát, hogy megfelelően kezelhessék a gyerekek szabadidejét. Ehhez nyújt segítséget az NMHH, amely a Biztonságos Internet Napján egy gamer gyerekek szüleinek szóló kézikönyvet adott ki.

A videojáték manapság a világ egyik legelterjedtebb szórakozási formája, amely képes minden korosztály megszólítani és meghódítani. A gyerekek körében azonban különösen népszerű, egy friss hazai kutatás szerint ugyanis a 6-18 éves korcsoport mintegy 76 százaléka játszik valamilyen játékkal.

A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) 2022 októberében végzett kutatásából kiderül, hogy azok az óvodások, akiket a szülők odaengednek a PC-hez, általában játszanak is rajta valamivel, míg a kisiskolások 7-9 évesen kezdenek valamilyen konzollal játszani.

Mivel a fiatalok nemcsak az interneten töltenek egyre több időt, hanem a játékokban is, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakértők és a GameStar segítségével egy olyan online, ingyenesen elérhető kézikönyvet készített, amely kifejezetten a szülőknek segíthet megérteni és megismerni, illetve helyesen kezelni a sokak számára ismeretlen helyzetet, szórakozást.

A szülőknek készült gamer-kézikönyvben pedig minden fontos aspektust bemutatnak, amit egy videojátékokról semmit sem tudó anyukának-apukának tudnia kell, de még azoknak is sokat segíthet, akik jól tudják, hogy mi fán terem a PS5 vagy az RTX4090. Olyan kiemelten fontos témákat járnak körül és adnak bennük segítséget, mint az online ismerkedés, a játékon belüli pénzköltés, a képernyő-játékidő, a korhatár-besorolás fontossága, de még a játékok árazását is röviden, de alaposan kivesézik.

Jelenleg ez a legjobb és legteljesebb ingyenesen elérhető magyar nyelvű kézikönyv a gamer gyerekekhez!

Érdemes is forgatni, és bár nem telik sok időbe átnyálazni, annál sokkal fontosabb dolgokat tudhatnak meg belőle a szülők, ha szeretnének jobban megismerni és odafigyelni a gyermek internetes és videojátékos tevékenységeire. Az NMHH Kézikönyv gamer gyerekekhez című online kiadványát a Gyerekaneten.hu oldalán lehet elérni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Bajban vagyok? – Bűncselekményt követek el, ha lopom másnak a WiFi-jét?

 

×