A koreai és a kínai régióhoz képest NA szervernek jóval kevesebb meccse van a legmagasabb ELO-n.

A koreai és a kínai régióhoz képest NA szervernek jóval kevesebb meccse van a legmagasabb ELO-n. Ennél a patchnél a választási arányok meglehetősen homogénnek tűnnek, 26 egyedi bajnok választási aránya 10 százalék felett van.

Miután az előszezonban a legmagasabb választási arányt érte el, K’Sante továbbra is az egyik legtöbbet választott bajnok az amerikai top szinten az év elején. Választási aránya nagyjából hasonló maradt (csak 0,1 százalékkal esett vissza), és a győzelmi aránya továbbra is pozitív, 51,41 százalékon áll.

Ennek ellenére már nem ő vezeti a listát, Karma váltotta fel. A támogató az egyetlen bajnok, akinek a választási aránya 20 százalék felett van, de úgy tűnik, nem teljesít olyan jól: győzelmi aránya 48 százalék alatti. Elég nehéz ennek pontos okát megállapítani, de valószínűleg a készlete sokoldalúsága miatt biztos sokat blind pickelik, ami lehetőséget ad arra, hogy az ellenfél csapata körbe játssza.

Van néhány ADC, amelyekkel Karma általában jól működik együtt, így nem meglepő, hogy némelyiküknek sok meccse is van az NA high ELO-ban. K’Sante és Karma után három ADC került a Top 5-be: Caitlyn, Ezreal és Varus.

Ebben a három bajnokban van valami közös: mindannyian keményen bántalmazzák az ellenséges duót poke képességekkel. Különösen Varus és Caitlyn voltak a legjobb ADC-k, ha nyomást kell gyakorolni az alsó ösvényben a játék korai szakaszában.

A kettő közül Caitlyn sokkal jobban teljesít, mind a választási arány, mind a győzelmi arány tekintetében. A piltoveri sheriffnek jelenleg 19,2 százalékos választási aránya és 50,3 százalékos győzelmi aránya van. Varus viszont negatívan áll, még inkább, mint a Karma, a maga 47,7 százalékával.

  1. Karma  – 20.2% választási arány / 47.95% győzelmi arány
  2. K’Sante – 19.8% választási arány/ 51.41% győzelmi arány
  3. Caitlyn – 19.2% választási arány / 50.31% győzelmi arány
  4. Ezreal – 17.9% választási arány / 49.03% győzelmi arány
  5. Varus – 17.7% választási arány / 47.70% győzelmi arány

Ezt olvastad már?

Ezekkel a hősökkel tolják a Challengerek – 1. rész – Korea

×