Kevesen tudják, hogy vannak a Netflixnél olyan otthonról végezhető munkák, amivel igenis jól lehet keresni. Néha pedig csak Netflixezni kell.

A koronavírus miatt kialakult home office trend sokaknak annyira bejött, hogy mára már tömegek dolgoznak szívesebben otthonról. Nos, azok, akik otthonról végezhető, mégis szórakoztató és jól fizető munkát keresnek, figyelmébe ajánljuk a Netflixet. Igen, egy otthonról végezhető munkakörben

akár milliós fizetést is lehet kapni a Netflix berkein belül.

Nézzük, mit is lehet és kell csinálni ezért a fizuért. A DailyMail nemrég egy cikkében a TollFreeForwarding nemzetközi cég által összegyűjtött home office állásaiból szemezgetett, melyek közé bekerült a Netflix is. A gyűjtés szerint egyre többen keresnek rá olyan munkákra, amelyek nem csak otthonról végezhetők, de jól is lehet velük keresni. A Netflix is kínál ilyet.

Netflix-címkéző

Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó munka az úgynevezett Netflix-címkéző. Ennek lényege, hogy valaki otthon ül, nézi a tartalmakat, felcímkézi a filmeket, sorozatokat. Ezért óránként 20 fontot is lehet kapni, azaz nagyjából 8800 forintot (legalábbis az Egyesült Királyságban). A feladat az, hogy a filmek és sorozatok megnézése után különböző címszavakkal kell ellátni a műsort, hogy mások ez alapján könnyebben megtalálják majd. Ezért láthatunk néha sorozatok alatt olyan furcsa címkéket, mint a „kiábrándító” vagy a „melankolikus”.

Nyilván ennek a hátránya az, hogy sokszor olyan tartalmakat is meg kell néznünk, amiket nem szeretnénk, és persze alaposan át kell rágni mindent. Szóval végülis ez is egy munka, nem csak szórakozás. A 8800 forintos órabér viszont bizonyára megéri. Ez hétfőtől péntekig napi 8 órában akár havi 1.400.000 forintot is jelenthet.

A munkára jelentkezni általánosan a Netflix karrieroldalán lehet, de persze elég hamar lecsapnak a lehetőségekre. Nem árt ide gyakran visszanézni. Egyébként nem csak a Netflix, de más streaming szolgáltató, mint az HBO Max vagy a Disney+ is keres hasonló munkakörben alkalmazottat.

Egyéb home office

Az aki home office munkát keres, de nem szereti annyira a Netflixet, ne csüggedjen. A TollFreeForwarding szerint vannak még egyéb lehetőséget is. Ilyen a virtuális asszisztens állás, ahol online lehet adminisztratív feladatokat ellátni. A hangleíró munkakörben pedig hangfájlok alapján kell legépelnünk szöveget. Szóval egyre inkább a home office munkáké a jövő, persze csak azok számára, akik tényleg imádnak otthon ülni.

Te bejársz dolgozni?

×