Kinek van ideje arra, hogy otthon, puha ágyban aludjon? Megtesszük ezt a buszon, a villamoson és a metrón. De ha már csak ezeken a helyeken tudsz aludni…

Bizonyára te is láttál már olyan embereket (vagy éppen te vagy az), aki rendkívül júl tud aludni a tömegközlekedési eszközökön. Nos, mivel nagyon sokat dolgoznak, különösen igaz ez a japánokra, akik számára a metrón, vonaton alvás már a mindennapi rutin része. Így aztán valószínűleg annyira megszokott lett, hogy van, aki már csak ott tud jól aludni. Ennek megoldására jött létre a koncepció egy kabinról, amit állomásokon vagy központi helyeken lehetne megtalálni, kibérelni. Az egész, mintha egy metró lenne, ahol aludni lehet. Jó, mi?

Íme a kabin, ami egy metró belső terét imitálja, és aludni lehet benne.

Igen, ez a kabin pontosan az, amit látsz. Egy doboz, aminek a belső tere pont olyan, mint egy metró vagy vonat belseje. Ott vannak a székek, a kapaszkodók és minden.

„Ha lennének ilyen bérelhető helyek az állomáson vagy valahol, állandóan használnám őket” – írta Twitteren a @buhibuhiuhiuhohoho, a koncepció megalkotója. Természetesen sokan egyetértettek az elképzeléssel, így még az is lehet, hogy valamikor megvalósul. Az emberek persze javaslatokat tettek extrákra is: ilyen a vonathang, az ülés gyengéd ringatása, ébresztő, a következő állomás bemondása, fűtés. Olyan is akad, aki egyenesen haza vinne egy ilyen kabint.

 

Sajnos a @buhibuhiuhiuhohoho koncepciója egyelőre csak egy koncepció. Sok ember van, aki álmatlansággal küzd, de jót tud aludni a metrón. Nekik kiváló lenne. Mit gondolsz?

Ezt láttad már?

Drágább iPhone jöhet jövőre, mint amit valaha látott a világ

 

×