A Sony friss pénzügyi beszámolója szerint az eddigi PlayStation 5 tulajdonosok egy jelentős részének sosem volt PS4 konzolja.

Annak ellenére, hogy a Sony PlayStation 5 megjelenése nem volt zökkenőmentes, mára nagyjából bárki hozzájuthat az új konzolhoz, ha nagyon akar. Az viszont nem törvényszerű, hogy csak olyanok vesznek új generációs Sony konzolt, akik korábban is birtokoltak egyet a korábbi generáció gépeiből.

A Sony friss jelentése szerint a PS5 tulajdonosok 30 %-a soha nem vett PS4-et.

A Sony egyébként igen sikeres éveket tudhat maga mögött. mióta megjelent a PS5. Láthatóan az, hogy sokáig nem lehetett kapni, azt is eredményezte, hogy nagy lett rá a kereslet. Így még azok is úgy döntöttek, vesznek egyet, akik korábban nem vettek soha PS4-et.

Más konzolról váltottak?

Sokan feltételezik ez alapján, hogy ennek oka, hogy sokan korábban Xbox vagy Nintendo konzolt vettek, ám a PS5 annyira jól sikerült, hogy sokan szeretnék kipróbálni. A dolog azonban ennél jóval összetettebb. A videojáték-ipar az elmúlt években nagy fellendülésben van, ami persze köszönhető a világjárványnak is, illetve annak, hogy sokáig otthon kellett maradni. Így többek között a Sony is azt tapasztalta, hogy sokan szeretnének otthonra valamilyen szórakoztató rendszert, az egyik tökéletes opció pedig a PS5 lett. A korábbi ellátási problémák ellenére úgy tűnik, hogy a konzol vonzereje nem csökken.

Siker

A Sony friss eredménybeszámolója szerint azok 30%-a, akik eddig PS5-öt vettek, nem rendelkeztek PS4-gyel. Ez azt jelenti, hogy a PS5-tulajdonosok közel egyharmada valószínűleg PS2/PS3 tulajdonos volt, vagy sosem vett semmilyen Sony konzolt.

Ennek oka lehet persze az is, hogy a Sony számtalan jó címet hozott a konzolra. Sok vásárló vett konzolt olyan játékok miatt, mint a Stray, a Horizon Forbidden West, a Gran Turismo 7, vagy a God of War Ragnarök, ami egyébként a PlayStation leggyorsabban fogyó játéka volt.

A dokumentumban az is benne van, hogy a Sony több mint hétmillió PS5-öt adott el a 2022-es ünnepi időszakban, ami 82 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

Becslések szerint a Sony eddig 32 millió PS5-öt adott el.

Ez azt jelenti, hogy a PS5 eladások több mint 20 százaléka a legutóbbi negyedévben történt.

Ezt láttad már?

Harry Potter elbújhat! – Hogwarts Legacy – PS5 teszt

 

×