A koreai régió általában arról híres, hogy egyedi választásokkal operál, olyasmikkel, amiket más régiók játékosai meg sem közelítenek.

A koreai régió általában arról híres, hogy egyedi választásokkal operál, olyasmikkel, amiket más régiók játékosai meg sem közelítenek. Nos, a legfrissebb statisztikák ezt alátámasztják, lényegében a koreaiak diktálják a játék tempóját. Könnyen lehet, hogy ide vezethető vissza a nagy esportsikerek hulláma, elvégre olyan közegben edződnek, ami a világ tetején áll. Noha Varus és Caitlyn itt is meghatározó választásnak számít, mint a világ többi pontján, van három nem mindennapi hős, akik sokkal gyakrabban bukkan fel a koreai Challenger meccseken, mint bárhol máshol: Sylas, Ashe és Nidalee.

Míg Ashe mindenhol méltán tisztelt támogatóvá avanzsált, Sylas és a Nidalee inkább regionális specialitásoknak számítanak, különösen utóbbi, a maga 20,6 százalékos választási arányával a U.GG szerint. (EU 4,2 százalék, NA 5,2 százalék, vagyis az ázsiai régióban közel ötször annyi az előfordulási aránya, mint a többi nagyobb szerveren) A győzelmi aránya azonban pontosan 50 százaléknál ragadt. Az AP-ból profitáló karakter mechanikailag rettentően nehéz, ráadásul speciális figyelmet is igényel a csapattól, így egyértelműen nem ajánlott minden szintre, hiszen körbe kell tudni játszani.

Sylas a 12. szezon vége felé az egyik legjobb mides volt, s annak ellenére, hogy új bajnokok vették fel vele a versenyt, még mindig meghatározó helye van a koreai ranglistán. A fő ok az, hogy mivel a koreai SoloQ-ban a vezetés korai megszerzésén van a hangsúly, Sylas a tökéletes aggro választás. Ha az első percekben összecsapások zajlanak Sylas rettentően hasznos eleme tud lenni a csapatának. Arról nem is beszélve, hogy az emberek szeretne nagy hatással rendelkező ultival felszerelt karakterekkel játszani, ezeket pedig Sylas sorban el tudja lopni és az ellenfelek ellen tudja fordítani.

  1. Varus – 31.1% választási arány / 50.56% győzelmi arány
  2. Sylas – 24.6% választási arány/ 48.71% győzelmi arány
  3. Ashe – 24.3% választási arány / 51.58% győzelmi arány
  4. Caitlyn – 21.6% választási arány / 50.27% győzelmi arány
  5. Nidalee – 20.6% választási arány / 50.00% győzelmi arány

Ezt olvastad már?

Mi lesz a Clash móddal a Riotot érintő kibertámadás után?

 

×