Ha konzolvásárlás előtt állsz, akkor érdemes mielőbb megejteni, mert hamarosan már csak drágábban fogsz találni új Xboxot.

A Sony még tavaly nyáron jelentette be dráma hirtelenséggel, hogy megemelik a PlayStation 5 konzolok kereskedelmi árát. Ez azért is volt egy érdekes döntés, mert korábban még sosem fordult elő olyan, hogy egy megkezdett konzolgeneráció alapgépei a megjelenésük után bármikor is többe kerüljenek, de az infláció, úgy az egyre drágább előállítási költségek ezt is elintézték nekünk.

Bár a Microsoft a hír hallatán gyorsan leszögezte, hogy semmilyen áremeléssel nem készülnek a közeljövőben, ami nem tartott sokáig, mivel Phil Spencer nem sokkal karácsony előtt már azt mondta, hogy egy ponton sajnos nekik is meg kell majd hozniuk ugyanezt a döntést. Ez a pont pedig vészesen közeledni látszik, aminek első fecskéje Japán lesz.

A Microsoft a japán felületein jelentette be, hogy a szigetországban február 17-től kezdődően egységesen 5000 jennel emeli meg az Xbox Series konzolok árát.

Ez a jelenlegi árfolyam szerint közel 14.000 forintnyi drágulást jelent, de mivel Magyarországon valamivel keményebb az adóforma, mire ideér az emeléshullám, ez nálunk valószínűleg már csak többet fog jelenteni.

Hogy pontosan mennyivel, azt nehéz lenne megmondani, de valószínűleg nem lesznek nagyságrendi különbségek, ami azt jelenti, hogy egy Series S 130.000 körüli árra, a Series X pedig 200.000+ árra változhat. A mikor azonban még erősen kérdéses, az viszont egyre valószínűbb, hogy nem fogjuk megúszni.

via – Famitsu

Ezt is érdemes elolvasnod:

Van mit várni? – Itt az összes film és sorozat, ami februárban jön a Netflixre

 

×