A PS Plus Essential előfizetőknek egy szavuk sem lehet, a Sony februárban is minőségi címekkel kényezteti őket.

A Microsoftot már a Game Pass indulása előtt is sok kritika érte, amiért jellemzően középszerű játékokat csomagol az Xbox Live Gold előfizetése mellé, de a játékszolgáltatás erősödése után egyre csak erősödtek ezek a vélemények. Az Xbox játékosokat ugyanis a vállalat inkább a Game Pass Ultimate alá szeretné besorolni, azaz a régi modell egyre gyatrább, kevésbé meggyőző címekkel próbálja elriasztani a még megmaradt előfizetőket.

Ebből a példából kiindulva sokan (köztük én is) ezt vízionáltuk a Sony saját szolgáltatása, a megújult PS Plus rajtjakor, annak ellenére, hogy a japánok hangsúlyozták, hogy az Essential-csomagba átsorolt előfizetők továbbra is minőségi ingyen játékokkal lesznek ellátva. A helyzet pedig az, hogy azóta egyszer sem kellett csalódnia a PlayStation játékosoknak, hiszen tavaly június óta többek között olyan játékokat kaptak ajándékba, mint a

  • God of War
  • Need for Speed: Heat
  • Mass Effect – Legendary Edition
  • Biomutant
  • Star Wars – Jedi: Fallen Order.

Ezt a nyerő szériát pedig úgy tűnik, hogy 2023 februárjában sem törik meg, amikor nem kettő vagy három, hanem négy játékkal kedveskednek az olcsóbb konstrukció mellett döntő játékosoknak. Fontos ugyanakkor, hogy mindez még nem hivatalos, viszont egy olyan szivárogtató rántotta le az ajándékokról a leplet, aki az elmúlt hónapokban tűpontosan, tévedés nélkül trafált bele.

Szerinte a Sony februárban nem mást ad majd, mint az OlliOlli Worldöt, a Mafia Definitive Editiont, az Evil Dead: The Game-et, illetve a Destiny 2: Beyond Light kiegészítőjét.

Mivel a bennfentes ezidáig tévedhetetlennek bizonyult, úgy a Sony hivatalos bejelentéséig most is hitelt adhatunk a szavainak.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a Sony valóban más úton és módszerekkel közelít a játékszolgáltatása népszerűsítéséhez/növeléséhez, mint a Microsoft, azaz nem építik le, vagy próbálják átterelni az Essential-tagokat az Extra és a Premium csomagokba.

Ennek viszont az az ára, hogy a PS-exkluzívok nem jelennek rögtön a PS+ kínálatában, ezzel azonban a legtöbb PS-tulaj és előfizető valószínűleg könnyen ki tud békülni. Ennek elsődleges oka talán az lehet, hogy a fenti ultra-minőségi ajándékokat az összes PS+ előfizető megkapja, fizessen az az Essential, az Extra vagy a Premium hűséges tagja.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mennyit kell még várni? – Ekkor jöhet a The Last of Us MÁSODIK évada

 

×