Pár hónapon belül akár meg is vásárolhatjuk.

Az Intel az elmúlt évben csatlakozott az AMD és Nvidia megtörhetetlen párosa mellé, már ami a dedikált videókártyák világát illeti. A cég az Arc Alchemist kártyákkal nem a flagship kategóriát célozta meg ez teljesen világos. A legerősebb modelljük, az A770 az RTX 3060 Ti és 3070 szintjét hozza. Tudatos döntés volt ez a cég részéről, hiszen a szoftveres oldalon bőven van még mit javítani. Szerencsére pozitív hírek érkeznek a friss driverekkel kapcsolatban.

2023 elejére hazánkban is különösebb gond nélkül vásárolhatunk Intel VGA-kat. Úgy tűnik azonban, hogy a cég marketingért felelős munkatársa, Zach Hill egy újabb projekten töri a fejét. A pár nappal ezelőtt megtartott Intel Creators Office Hours keretein belül leplezte legújabb munkáját, melynek alapját az A750-es kártya adja. A cég természetesen áldását adta a munkára, így teljesen hivatalosnak is tekinthetjük.

A színfalak mögött már javában készül a LEGO A750, akár piacra is érkezhet!

Zach gyerekkora óta LEGO rajongó, így nem is volt kérdéses, hogy valóban képes a feladat megugrására. Évek óta vezet a kockajátékkal kapcsolatos blogot is, így az egyes elemekre kiterjedő háttértudása is jól jön a LEGO A750/A770 tervezése alatt.

Igazán igényes munkáról beszélhetünk, a PCIe csatlakozót, de még a PCIe tápcsatlakozókat is megtaláljuk a félkész alkotáson. Arra is ügyelt, hogy a 6 és 8 pin is az eredeti modellnek megfelelően helyezkedjen el a LEGO kártyán. Üröm az örömben, hogy állítása szerint még egy jó fél év kell a befejezéshez.

Ezt követően két út vezethet a kiadásához. Előfordulhat, hogy a BrickLink weboldalán találhatjuk meg az elkészített A750/A770 elemlistáját és összeszerelési módját. Az sem kizárt azonban, hogy a LEGO Ideas weboldal keretein belül akár teljesen hivatalos készlet is készülhet a kártyából, ám ehhez 10000 szavazatra lesz majd szükség. Ennél jobb marketing nem is kellene az Intel kártyáknak.

Forrás: Videocardz

Jöhet a LEGO PS1 is:

LEGO formában térhet vissza a PlayStation 1 a boltok polcaira

 

×