Hamarosan egy sor drogériában feltűnhet – hacsak nem csapott le rá egyetlen üzletlánc. Így hulladék mentesíthetjük a dezodorokat.

Lenyűgöző újdonságot lepleztek le egy fővárosi Rossmann üzletben: a dezodor-újratöltö automata az utolsó csavarig magyar eszköz, a feltalálója is két hazai srác, akik a Respray nevet adták a berendezésnek. A HVG tudósítása szerint egy palackot ötször lehet feltölteni vele, így 80 százalékkal csökkenthető az ebből származó hulladékmennyiség. A két alkotó, Réti Andor és Zámbó Gergely az automata budaörsi átadóján emlékeztetett:

Európa évi kétmilliárd dezodorpalackot hajít a kukába, ráadásul annak előállítása rendkívül energia- és költségigényes.

Forrás: Rossmann

A Respray automatájával nem tudsz bármilyen spray-t újratölteni, hiszen az eszköz saját szelep- és szórófej-technológiát használ. Az egyelőre csak egyes Rossmannokban elérhető automatával a drogérialánc saját márkás termékeit lehet újratölteni:

a vevő lemeli a polcról a kedvenc illatához tartozó üres palackot, a gép oldalába illesztett nyitóval felpöccinti a szelepet, majd beteszi az automatába és indul a feltöltés.

A palackonként 599, majd feltöltésenként 299 forintos dezodortöltés nagyon kedvező a termékek ökolábnyomának csökkentésére, és teljesen kényelmes megoldásként valószínűleg gyorsan népszerűvé válik. Remélhetőleg más üzletekben is meg fog jelenni.

Olvass más, világmegváltó találmányokról is:

Ez a 3 zseni megválthatta volna a világot: 122 éves az első elektromos autó és 45 az okosmobil őse!

 

×