Pár pillanat alatt visszafordítható a folyamat, így egy próbát biztosan megérhet.

A Warzone 2 játékosok jelentős része nem igazán nyúl a cím beállításaihoz. Konzolon erre alapból korlátozott lehetőségeink vannak, PC-n sokkal szabadabb kezet adott az Activision. A FOV értéket talán mindenki módosítja, ám sokan itt valóban megállnak és élvezik tovább a dinamikus tűzpárbajokat Al Mazrah szigetén.

Sok konzolos játékostól lehet hallani, hogy nem tartják túl fairnek, hogy a PC-s játékosok ellen dobálja be őket a rendszer. Ez valamilyen szinten érthető panasz, hiszen hiába az Aim Assist, a legtöbben még mindig az egér+billentyűzet párosára esküsznek. Szintén idevágó téma lehet a cross-platform, cross-play és cross-progression kifejezések pontos jelentése, melyet sokan a mai napig összekevernek egymással.

Nézzük is, hogy mi az a cross-play és hogyan kapcsolhatjuk ki!

Cross-platform, cross-play és cross-progression

  • Cross-platform egy olyan játék, mely több operációs rendszeren és/vagy eltérő architektúrájú eszközön is képes futni. A Warzone 2 erre tökéletes példa, hiszen a PC mellett megtalálhatjuk a Sony és a Microsoft konzoljain is a címet.
  • Cross-play egy olyan játék, amelyben az eltérő platformon játszó felhasználók különösebb gond nélkül játszhatnak egymással. Ez sokszor együtt jár a cross-platformmal, de nem minden esetben. A Warzone 2 ezt is teljesíti, hiszen bárminemű probléma nélkül összeverődhet egy PC-Xbox One-PS5-PS4 felhasználókból álló Squad is.
  • A cross-progression kifejezés pedig arra utal, hogy platformtól függetlenül fejlődhetünk a játékban. Azaz több hónapnyi Xboxon történő szintezés, XP szerzés, Battle Pass fejlesztés nem megy a levesbe, ha PC-re vagy PlayStationre váltunk. A globális Activision fiók gondoskodik arról, hogy minden platformon szinkronizálva legyenek a fejlődéssel kapcsolatos adataink.

Csak a saját platformodon játszanál? – Így kapcsolhatod ki!

 

A PC játékosoknak nincs lehetősége a szabad választásra, ám az Xbox és PlayStation tulajdonosok megléphetik ezt a lépést. PlayStationön a játék beállításaiban kell kutatni, Xboxon sajnos rendszerszinten kell kilőnünk a cross-play lehetőségét. Ez a többi játékra is kihatással lesz, így érdemes óvatosan kezelni.

PlayStation 4 és 5

  1. Menjünk be a Warzone 2 menüjébe
  2. Nyomjuk meg az Options gombot a kontrolleren
  3. Használjuk a jobb ravaszt, hogy a Settings menüpontban közlekedjünk
  4. Keressük meg az Account and Network menüpontot
  5. Keressük meg a crossplay opciót és kapcsoljuk ki

Xbox One és Series S|X

  1. Látogassuk meg az Xbox kezdőoldalát
  2. Menjünk be a ‘General Settings’ menübe és keressük meg az ‘Online safety and family’ opciót
  3. Kattintsunk is rá
  4. Válasszuk ki az ‘Xbox Privacy’ lehetőséget, majd a ‘View Details and Customize’ menüpontot
  5. Keressük meg a ‘Communication and Multiplayer’ szekciót
  6. Itt már látnunk kell a ‘Cross-network play’-re vonatkozó opciót
  7. Kattintsunk a ‘Block’ gombra

Remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban az xboxos játékosok is dedikált, in-game lehetőséget kapnak a kikapcsolásra. A jelenlegi módszer sajnos teljes mértékben ellehetetleníti az Apex Legends, FIFA vagy épp Fortnite cross-play lehetőségeit is. Természetesen pár pillanat alatt visszakapcsolhatjuk PlayStation és Xbox esetében is a tiltást, mely után probléma nélkül játszhatunk újra a PC-s barátainkkal.

A DMZ legjobb választásai:

Ha biztosan ki szeretnél jutni – Ez jelenleg a két legjobb DMZ fegyver

 

×