Több száz óra tapasztalata nem hazudik.

Már az év közepén lehetett sejteni, hogy egy különleges módon dolgoznak a Call of Duty fejlesztői. A fő cím és a battle royale Warzone 2.0 mellett egy harmadik, ingyenes opcióról pletykáltak a leakerek. Később azt is elárulták, hogy a Call of Duty és a The Escape from Tarkov szerelemgyerekét köszönthetjük benne. A szeptemberi Call of Duty Next eseményen a fejlesztők is megerősítették az érkezését. A hangzatos név ezúttal elmaradt, az Activision munkatársai a DMZ címet adták a játékmódnak. Szerencsére időközben a free-to-play modell sem változott, így bárki szabadon kipróbálhatja.

A játékosok sokkal szabadabb kezet kapnak, mint bármelyik másik módban. Kis túlzással bármikor elhagyhatják a meccseket, ám izgalmakban sem lesz hiány. Valódi és AI játékosok ellen is kell harcolniuk, küldetéseket teljesíteniük és természetesen a lootolás is kihagyhatatlan elem. A szabadság azonban a játékstílusra is hatással lehet, illetve más megközelítést kíván meg, mint a Warzone. Ez bizony a kiválasztott loadouton is erősen meglátszódhat.

Nézzük is, hogy a DMZ szakértő melyik két fegyvert ajánlja!

Hiába használ közös pályát és fegyvereket a DMZ a Warzone 2.0-val, nem húzhatjuk rá a battle royale mód metáját a DMZ-re. A fegyverek, amik a konstans darában kiválóan helytállnak, nem biztos, hogy jól működnek a kicsit taktikusabb, szabadabb DMZ módban is. A Warzone 2 egyik legnagyobb DMZ szakértője, Stodeh már több száz órát töltött a móddal, hogy kitapasztalhassa, mely párosítások működhetnek a legjobban.

A kiegészítők

Stodeh kötelező elemnek tekinti a füstgránátokat. Gyakorlatilag minden helyzetben kiváló szolgálatot tesznek, legyen szó valódi vagy AI összecsapásról. Szintén ajánlott kiegészítő lehet a claymore, melyeket akár ellenséges járművek esetén is alkalmazhatunk.

A fegyverek

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján két fegyvert tudott kiemelni. Az egyik egy AR, míg a másik egy Sniper. Jól látható, hogy itt nem a Warzone 2.0 SMG metája érvényesül.

TAQ-56

A TAQ-56 több szempontból is kedvenc. Kiválóan helytáll közepes távolságokon, magas sebzéssel rendelkezik, a visszarúgása is pazar, illetve a 60-as tárkapacitása is magáért beszél. Az ajánlott kiegészítők listája a következő, zárójelben a Weapon Tuning értékekkel:

  • Barrel: 17.5″ Tundra Pro Barrel (+0.40 Weight, -0.19 Length)
  • Muzzle: Echoline GS-X (+0.90 Weight, +0.65 Length)
  • Underbarrel: XTEN GraveDigger (+0.49 Weight, +0.22 Length)
  • Magazine: 60 Round Mag
  • Optic: Cronen Mini Pro (-1.65 Weight, -2.25 Eye Position)

Victus XMR

A Victus rendelkezik a leggyorsabb lövedéksebeséggel a játékban. Ennek köszönhetően a megszokottnál kevésbé kell ellensúlyozni a lövedék esését. A játékosok jelentős része sokszor nem is rendelkezik teljes, 3 plate-es páncélzattal, így akár egy lövéssel is elterülhetnek. Az ajánlott kiegészítők listája a következő, zárójelben a Weapon Tuning értékekkel:

  • Barrel: Mack 8 33.5 Super (-0.29 Weight, -0.12 Length)
  • Muzzle: Bruen Counter Ops (-0.41 Weight, +1.00 Length)
  • Laser: VLK LZR 7MW
  • Ammunition: .50 Cal High Velocity (+0.52 Weight, +4.94 Load)
  • Rear Grip: Bruen 0900 Grip (-0.77 Weight, +0.28 Width)

A Warzone második szezonjában tovább fejlődik a DMZ mód is, így mindenképp érdemes lehet adni egy esélyt a fenti párosításnak.

A hardcore rajongók is örülhetnek:

Indulhat a durvulás? – Régóta várt Modern Warfare II mód érkezik

 

 

×