Nem valószínű, hogy csupán ezért tömegek fordulnak el az HBO sorozatától, de sokan kiakadtak a meredek ötlet miatt. Extrém spoilerveszély!

Legyenek bármilyen gusztustalanok, van durvább a gombafertőzéstől eltorzult élőhalott emberek látványánál, és erre már a második epizódban rájátszott a The Last of Us. Az HBO legújabb sikersorozata (mindenki IS nézi) a tévétörténelem talán legvisszataszítóbb csókjelenetével sokkolta a közönséget.

Innen spoilerek következnek!

Forrás: HBO

A videojáték-adaptációban ugye egy valóságban is létező gombafaj képzeletbeli mutációja tarolja le a bolygót és változtat mindenkit élőhalott „kattogóvá”. A maroknyi túlélőt hajkurászó torzszülöttek harapással adják tovább a fertőzést:

a szájukból előkúszó gombafonalakkal juttatják a spórákat az áldozat testébe.

 

Ebből következik a sorozat eddigi legvisszataszítóbb pillanata: a második részben a megharapott Tess (Anna Torv) feladja a küzdelmet és úgy dönt, ha már úgysem élné túl a napot, feláldozza magát Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) megmenekülése érdekében. Mielőtt magára és a rátörő zombihordára robbantaná az épületet, alaposan kivár, hogy minél több fertőzöttet vigyen magával a sírba. Az egyiket túl közel engedi magához, így az a tévétörténelem talán legundorítóbb csókjelenetében adja tovább a kórságot, mielőtt jönne a nagy bumm.

Forrás: HBO

A Port.hu felfedezte, hogy igazi kommenthadjárat támadja a sorozatot, amiért a készítők ennyire túllőttek a célon. Az emberek tömegével keltek ki a Twitteren és más közösségi felületeken a The Last of Us ellen, mondván, ennél undorítóbb dolgot nem is lehet elképzelni.

 

 

 

A két showrunner, Craig Mazin és Neil Druckmann a Variety-nek adott interjúban érvelt a sokkoló jelenet mellett:

„Már korábban is feltettük magunknak azt a kérdést, hogy miért erőszakosak a fertőzöttek. Ha az a lényeg, hogy terjesszék a gombát, miért kell erőszakosnak lenniük? Arra jutottunk, hogy nem kell. Azért erőszakosak, mert ellenállunk. De mi van, ha csak állsz teljesen mozdulatlanul, és hagyod, hogy megtörténjen?”

– fejtegette Mazin, kvázi megvédve a tömegeket kiborító csókot. Vajon mi lesz még, ha már a második epizód kiverte a biztosítékot?

A nézettség mindenesetre szárnyal, ahogy maga a játék is:

Mindenki leül játszani – Egekben a The Last of Us játék eladásai a sorozat miatt

 

×