A veterán szivárogtató ismét megszólalt.

Nagyot robbant a bomba 2022 szeptemberében, amikor a GTA VI fájljait valaki megszerezte, majd rengeteg tartalmat ki is szivárogtatott. Az elkövető, egy 17 éves oxfordshire-i diák volt, aki a Rockstar Games mellett az Uber Technologies rendszerébe is bejutott. A felhasználók nem igazán voltak megelégedve az akkor látottattakkal, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy több éves, félkész tartalmakról beszélünk.

 

Első körben a legitimitásukat is sokan megkérdőjelezték, de a Rockstar hivatalosan is elismerte, hogy a felvételek teljesen valódiak. Sokan tudatos marketinghadjáratról beszéltek, ám inkább ártott ez a GTA 6 életciklusának, mintsem segítette azt. A játékosokban azonban évek óta egy kérdés motoszkál:

mikor érkezhet meg a GTA VI?

Hivatalos dátumokról továbbra sem beszélhetünk, ám a veterán leaker, Tom Henderson pár napja egy hosszabb szálban fejtette ki a saját véleményét. Ne feledjük, hogy hónapokkal a Warzone 2 hivatalos bejelentése előtt csepegtetett már infót a játékról, így nem tudhatjuk milyen információkkal is rendelkezik valójában. Az eszmefuttatása alapján az alábbira készülhetünk:

  • A trailer nagy eséllyel 2023 októberének utolsó vagy 2023 novemberének első hetében érkezhet majd
  • Az előzetesben 2024-es kiadási dátumot láthatunk majd, ám szerinte elkerülhetetlen a csúszás 2025-re 

Fontos kiemelni, hogy állítása szerint nem rendelkezik belsős információkkal a dátumokkal kapcsolatban. Az elmúlt években azonban ijesztően pontosan „jósolt” meg szinte minden nagyobb játékipari mozzanatot. A pénzügyi jelentéseket, a korábban kiszivárgott adatokat és az elmúlt 20 év tapasztalatát összegyúrva jutott a fenti következtetésre. Remélhetőleg a második kijelentése nem bizonyul majd valósnak.

Ezt láttad már?

“Nem kell a világot megmenteni, a GTA 6-ban csak bűnözők akarunk lenni”

 

 

×