Már a gyártó Rockstar Games se tagadja, hogy jobb lenne szünetet tartani a GTA Online-ban, amíg kijavítják a biztonsági hibákat.

Van itt baj rendesen: nem elég, hogy a GTA Trilogy kétes minőségben érkezett meg Steamre, most a GTA Online is betegeskedik – ahhoz hasonló módon, mint anno a Dark Souls, aminek egy időre a szervereit is le kellett lőni. A sebezhetőség sorozatban okozza a problémákat: elkezdtek dőlni a panaszok arról, hogy

  • elvesznek felhasználói rangok,
  • lenullázódnak a virtuális pénzösszegek,
  • eredeti állapotra állnak vissza a profilok,
  • a game blokkolja, vagy kidobja a játékosokat.

Forrás: Rockstar Games

Mindez kizárólag a GTA Online PC változatán sújtja a usereket – áll a játékról szóló subreddit oldalon, míg a PC Gamer észrevette, hogy a GTA V tűzfalát, a Guardiant alkotó Speyedr is közzétett egy figyelmeztetést a témában. Mint írta: a biztonsági rések jelenleg lehetővé teszik, hogy hackerek távolról aktiváljanak rosszindulatú programokat a játékosok gépein, ezért

mindenkit arra bíztat, hogy ne játsszon a GTA Online-nal, amíg a probléma meg nem oldódik.

 

Egy Tez2 nevű felhasználó arról írt, hogy mi a teendő, ha már megtörtént a baj, és feltörték a fiókodat: törölni kell a Dokumentumok közül a Rockstar Games mappát, majd újra betölteni a játékot, hogy frissüljenek a profiladatok.

A sebezhetőséget a Rockstar Games is elismerte, majd közölte: dolgoznak a probléma elhárításán és egy javító frissítés feltöltésén. Addig, amíg erről nem értesíti a játékosokat, kéri, hogy a Support oldalon tegyenek közzé észrevételeket a tapasztalt hibákról.

Csőstül jön a baj:

Megint kapja a Rockstar az oltást – Steamen is katasztrófa lett a GTA Trilogy

 

×