Jó ideje tartja magát a legfélelmetesebb filmek toplistáján, sőt, talán a mai napig vezeti. A tévében éled újjá az erdei ámokfutás.

Olyan filmből készül tévésorozat, amit a mai napig a legijesztőbb horrorok egyikeként tartunk számon. Teljes joggal tesszük, hiszen nem elég, hogy tényleg döbbenetesen nyomasztó, az újdonság erejével hatott, mint mockumentary (áldokumentumfilm), amiben a sztori kiinduló pontja az, hogy eltűnt emberek isten háta mögött talált videófelvételeit kezdjük el megnézni. És persze olyat találunk, hogy attól kis híján magunk alá vizelünk. Bár sokan nevezik műfajteremtőnek, valójában nem az, hiszen

évtizedekkel megelőzte az 1980-as Cannibal Holocaust, amit kamaszok generációi rejtegettek a szüleik elől,

hogy titokban megnézzék – aztán a benne látott borzalmak miatt jól meg is bánták. Valami hasonló élmény volt a tévében rövidesen újjáledő The Blair Witch Project, ami ha nem is korszakalkotó, de egészen fenomenális alkotás volt 1999-ben. Megújította a horror műfaját, hiszen mesteri nyomasztással hozta rá a frászt a nézőre, aki egy pillanatra sem lát brutális mészárlást, csak sejti, hogy valami nagyon, nagyon borzalmas dolog történik, amire nincs magyarázat. A videón látható emberek meg hullanak, mint a legyek.

Forrás: Summit Entertainment

Az Ideglelés magyar címmel futott The Blair Witch Project két felejthető folytatást is megért, viszont most készül belőle egy tévésorozat,

amitől többet várhatunk, hiszen az eredeti mozi alkotója készíti – írja a Dexerto nyomán a Gaming Bible. Eduardo Sanchez rendező mellé a Host producere és társszerzője, Jed Shepherd is beszáll a projektbe, hogy közvetlen folytatást készítsen az Idegleléshez. Ezt a Trip to the Movies podcastban meg is erősítette:

„[Sanchez] elárulta nekem, hogy az első, pilot epizód miről fog szólni, és azonnal könny szökött a szemembe, annyira jó volt hallani. Ott fog kezdődni, ahol a The Blair Witch Project véget ér, és egy központi szereplő körül bonyolódik a cselekmény, akit a ma élő egyik legnagyobb sztár fog játszani. Mindketten meg akarják csinálni, szóval ha össze tudjuk hangolni a dolgainkat és megkapjuk a jogokat is, akkor csodálatos show-t fogunk készíteni, egy nagyon nagy sztárral”.

Van más legendás franchise is, ami bíztató folytatást kap:

Ha megnézed ezt a horrorelőzetest, többé sosem lesz ugyanolyan a sajtreszelő

 

 

×